Λαρεντζάκης: «Μας έλειψε πάρα πολύ το κίνητρο του αγώνα»

Ο άσος του Ολυμπιακού, Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε για το ματς με τη Φενέρ, τον κορονοϊό και τις απουσίες των Τούρκων

Λαρεντζάκης: «Μας έλειψε πάρα πολύ το κίνητρο του αγώνα»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αναφέρθηκε στο ματς του Ολυμπιακού με την Φενέρ αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

Επιστροφή στην δράση μετά από καιρό πως είναι η αίσθηση;

«Μας έλειψε πάρα πολύ το κίνητρο του αγώνα και το να παίξουμε ένα ματς. Είχαμε αυτή τη διακοπή και η ομάδα μας είχε πάρα πολλά κρούσματα. Στην ουσία παίζουμε ένα παιχνίδι με δύο προπονήσεις όλες κι όλες, αλλά πιστεύω να μην μας έχει χαλάσει το ρυθμό να μην μας έχει επηρεάσει αγωνιστικά γιατί είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε και θέλουμε να κρατήσουμε την καλή μας πορεία»

Όλη η Ευρωλίγκα έχει επηρεαστεί από τον κορωνοϊό, τι λες για το ματς με την Φενέρ;

«Σίγουρα χρειάζονται λίγο χρόνο οι παίκτες μέχρι να ξαναβρούν τον ρυθμό τους, με τον κορωνοϊό έχουμε βγει εκτός ρυθμού, έχουμε να παίξουμε 15 μέρες σε Ευρωλίγκα και Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ πως από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι τώρα έχουμε δουλέψει αρκετά καλά ώστε να μπορούμε αυτές τις αναποδιές να είμαστε έτοιμοι. Χρειάζεται υπομονή θέλει συγκέντρωση αλλά ελπίζω να είμαστε αυτοί που πρέπει»

Όταν λείπουν δύο παίκτες όπως ο Ντε Κολό και ο Βέσελι, γίνεται πιο εύκολο αλλά πιο περίπλοκο να παίζεις;

«Πιο εύκολο δεν θα το έλεγα γιατί έχει συμβεί στο παρελθόν αρκετές φορές, όταν λείπουν παίκτες πάει η αντίπαλη ομάδα με σκεπτικό πως λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες αλλά υπάρχουν κάποια άλλα παιδιά μέσα από την ομάδα και όλοι μαζί βγάζουν ανταγωνισμό και αντίδραση. Ο κόουτς μας έχει μιλήσει γι΄αυτό, δεν θα πάμε έχοντας στο μυαλό μας ότι τους λείπουν οι καλύτεροι τους παίκτες και είναι εύκολο παιχνίδι για μας, κάθε άλλο θα πάμε συγκεντρωμένοι σα να παίζουν και πιο σοβαροί ακόμα γιατί θέλουμε τη νίκη».

Λέμε πως το μπάσκετ είναι το πιο δίκαιο άθλημα αλλά τώρα με τον κορωνοϊό έχει αλλάξει;

«Δυστυχώς η εποχή που ζούμε είναι περίεργη όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά σε όλη τη ζωή μας. Θέλω να πω μόνο υγεία γιατί ακούμε κάτι απίστευτα νούμερα τρομακτικά και να είναι ο κόσμος υγιής και να επιστρέψει η κανονικότητα».