Ολυμπιακός: Η ανησυχία του Μπαρτζώκα

Ο κορονοϊός έχει ταλαιπωρήσει τον Ολυμπιακό και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ελπίζει η ομάδα του να βγει όσο πιο αλώβητη γίνεται από την έξαρση της πανδημίας

Ολυμπιακός: Η ανησυχία του Μπαρτζώκα

Τα κρούσματα είναι και πάλι σε έξαρση, η μετάλλαξη Όμικρον είναι εντυπωσιακά μεταδοτική και όπως όλα δείχνουν έτσι θα κυλήσει ο Γενάρης στην Ευρώπη. Ευχή όλων να μη συνεχιστεί και τον Φλεβάρη. Όλο και περισσότερα παιχνίδια αναβάλλονται, ενώ ο μεγάλος φόβος των ομάδων είναι το να παρουσιαστούν έχοντας στη διάθεσή τους ρόστερ ανάγκης. Γιατί όταν ένας σύλλογος έχει 9, 10 και 11 κρούσματα, όπως καταλαβαίνετε, όχι μόνο θα χάνει σερί αγώνες, αδυνατώντας να παρουσιάσει έστω μία οκτάδα αθλητών. Θα αναγκαστεί σε κάποια ματς να παίξει και με ένα ελλιπέστατο ρόστερ, το οποίο αυτόματα θα αλλοιώνει τη δυναμική της εκάστοτε ομάδας.

Οι σερί αναβολές κάνουν το πρόγραμμα ακόμη πιο βαρύ, με τη διοργάνωση παράλληλα να ζορίζεται να βρει διαθέσιμες ημερομηνίες, αφού το καλεντάρι είναι γεμάτο. Επίσης, για να προγραμματιστεί ένας αγώνας, θα πρέπει να βολεύει όχι μόνο τη μία ομάδα αλλά και την άλλη. Και να μη ξεχνάμε πως ορισμένες έδρες, είτε φιλοξενούν ακόμη και 2 συλλόγους, είτε αξιοποιούνται και σαν χώροι για διάφορες εκδηλώσεις.

Γεμάτο πρόγραμμα

Στον Ολυμπιακό ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από τα κρούσματα κορονοϊού (έχουν φτάσει τα 12 στο σύνολο) στην ομάδα τους, τα οποία όχι μόνο έχουν αποδεκατίσει το ρόστερ, αλλά έχουν φέρει και αρκετά ματς στον... πάγο. Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη σε αναβολή τα ματς κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (29/12), Ιωνικό (2/1), Ζαλγκίρις (7/1) και Κολοσσό, ενώ ας μην ξεχνάμε και το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη (20/12), το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε επειδή οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κρούσματα κορονοϊού.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους και τα ματς κόντρα σε Φενέρμπαχτσε (11/1), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (13/1) και ΑΕΚ (15/1). Όλα αυτά τα ματς είναι στον... αέρα, όχι μόνο επειδή έχει ο Ολυμπιακός κρούσματα αλλά και οι άλλες ομάδες. Η αλλαγή του πρωτοκόλλου, στο οποίο οι μέρες από 14 μειώθηκαν στις 7, είναι γεγονός πως θα βοηθήσει την κατάσταση. Όχι τόσο όμως στο να παραταχθεί μία ομάδα πλήρης (θα υπάρξουν απουσίες), όσο στη μείωση των αναβολών, για να βοηθηθεί το καλεντάρι.

Ο πιο... δύσκολος αντίπαλος

Και κάπου εδώ έρχεται η ανησυχία του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για το κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να βγει ανεπηρέαστος από τις εξελίξεις και την αλλαγή δεδομένων. Η ομάδα είναι γεγονός πως είχε βρει εξαιρετικό ρυθμό στο παιχνίδι της. Έπαιζε καλά, έπαιρνε νίκες, είχε διατηρήσει το αήττητο στο ΣΕΦ στην Ευρώπη, έπαιρνε εκτός έδρας νίκες, παραμένοντας στην 3η θέση της Ευρωλίγκας. Ακόμη και στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε τον έλεγχο, παρά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Η αγωνιστική απραξία όχι μόνο σε αγώνες αλλά και σε προπονήσεις είναι λογικό να αλλοιώσει την κατάσταση της ομάδας. Ένας Ολυμπιακός που είχε υψηλό βαθμό χημείας και ομοιογένειας. Ακόμη και αν μειωθούν οι μέρες καραντίνας, ακόμη και αν βρεθούν σύντομα διαθέσιμες ημερομηνίες, θεωρείται δεδομένο πως οι Πειραιώτες δεν θα καταφέρουν παρουσιαστούν πλήρεις. Όλο και κάποιοι παίκτες θα λείπουν. Ακόμη και δύο να είναι, το γεγονός αυτόματα θα επηρεάσει τη δυναμική της ομάδας. Όπως αναφέραμε όμως και σε περασμένο κείμενο, φέτος οι σύλλογοι θα πρέπει να νικήσουν και έναν ακόμη αντίπαλο: τον κορονοϊό.

Καμία αντίρρηση πως ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τις περισσότερες ομάδες. Όχι μόνο τον Ολυμπιακό. Το θέμα, όμως, είναι πως οι Πειραιώτες είναι ένας από τους συλλόγους με τα περισσότερα κρούσματα, οπότε όχι μόνο θα μαζέψει περισσότερες αναβολές στο καλεντάρι του αλλά αναμένεται να δώσει και ματς με σημαντικές απουσίες. Ας μη γελιόμαστε. Όταν μία ομάδα είναι σε θέση να παρουσιαστεί με οκτώ και εννιά παίκτες, η δυναμική της αλλοιώνεται και θα παίξει απλά για να παίξει...