EuroLeague: Στις 7 μέρες μειώνεται η καραντίνα μόνο για τους εμβολιασμένους

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε τη μείωση της καραντίνας από τις 14 στις 7 μέρες μόνο για τους εμβολιασμένους παίκτες, όπως και την τροποποίηση του κανονισμού των οκτώ υγιών παικτών σε περίπτωση αναβολής, εφόσον πρόκειται για ανεμβολίαστο.

EuroLeague: Στις 7 μέρες μειώνεται η καραντίνα μόνο για τους εμβολιασμένους

Την απόφασή της για μείωση των ημερών της καραντίνας από 14 σε 7 ημέρες ανακοίνωσε η EuroLeague, αποκλειστικά για εμβολιασμένους παίκτες. Αντίθετα, για τους ανεμβολίαστους παραμένει η απομόνωση των 14 ημερών, πριν την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή ξεκαθάρισε ότι παραμένει η υποχρέωση για αρνητικό δείγμα σε διαγνωστικό έλεγχο μέσω PCR Test πριν από την επιστροφή στην δράση.

Παράλληλα, η EuroLeague ανακοίνωσε και μία σημαντική τροποποίηση στον κανονισμό των οκτώ υγιών παικτών σε κάθε ομάδα για την διεξαγωγή ενός ματς.

Συγκερκιμένα: «Εφόσον οι εθνικοί/τοπικοί νόμοι υποβάλλουν περιορισμούς για το ταξίδι ή τη συμμετοχή ενός ανεμβολίαστου αθλητή σε έναν αγώνα, τότε αυτός ο αθλητής θα θεωρείται ως "διαθέσιμος" και θα συγκαταλέγεται στη λίστα των οκτώ που δίνεται στην EuroLeague».

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε ακόμα και ομάδα με επτά παίκτες, εφόσον ο όγδοος αδυνατεί να ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας του λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου της εκάστοτε χώρας.

Τέλος, η EuroLeague ενημέρωσε πως το 93% των μελών των ομάδων, δηλαδή αθλητές, προπονητές και μέλη επιτελείων, είναι εμβολιασμένο.