Ομπράντοβιτς: «Μόνο στα πλέι οφ οι μεγάλες ομάδες»

Ο προπονητής της Παρτιζάν Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποστήριξε πως οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε κλειστές λίγκες θα πρέπει να μπαίνουν στα εγχώρια πρωταθλήματά τους από τα πλέι οφ

Ομπράντοβιτς: «Μόνο στα πλέι οφ οι μεγάλες ομάδες»

Η κόντρα ανάμεσα στην Euroleague και τη FIBA έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα με τους παίκτες και τους προπονητές να είναι αναγκασμένοι να παίζουν συνέχεια σε «ασφυκτικές» ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα.

Παράλληλα η Euroleague έχει επιλέξει να δίνει τις θέσεις της με δικά της κριτήρια και όχι με βάση την απόδοση των ομάδων την προηγούμενη χρονιά.

Ως εκ τούτου, έχει δημιουργήσει μια ανταγωνιστική μεν, κλειστή δε λίγκα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την πρόοδό του.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έκανε τις δικές του προτάσεις, ως ένας άνθρωπος του μπάσκετ, μιλώντας στη γαλλική «L' Equipe».

Ο Σέρβος τεχνικός ξεκαθάρισε πως η FIBA και η Euroleague πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν άκρη σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, λέγοντας:

«Υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια με τα παράθυρα και τις ομάδες. Πρέπει να συζητηθεί το πρόγραμμα, καθώς και ο αριθμός των ομάδων σε κάθε διοργάνωση».

Στη συνέχεια κατέθεσε μια ιδιαίτερα προχωρημένη πρόταση η οποία ασφαλώς θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις λέγοντας:

«Είναι απαραίτητο οι ομάδες που συμμετέχουν σε μια κλειστή λίγκα να μπορούν να πάρουν μέρος μόνο στα πλέι οφ των πρωταθλημάτων των χωρών τους, ούτως ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον από χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα».

Βέβαια με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζονται τα εγχώρια πρωταθλήματα σε τεράστιο βαθμό, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα τα «βαριά χαρτιά» τους δεν θα συμμετέχουν…

Ο «Ζοτς» ανέφερε μεταξύ άλλων πως το ετήσιο πρόγραμμα των εν λόγω ευρωπαϊκών ομάδων θα μπορούσε να χωριστεί σε έξι μήνες δράσης για την Euroleague, δύο για τα πλέι οφ του εκάστοτε πρωταθλήματος, δύο για τις Εθνικές Ομάδες και μετά δύο για την ξεκούραση των παικτών.