Αλήθεια, πίστευε κανείς πως θα έχανε δεύτερη σερί φορά ο Ολυμπιακός;

Ο Γιάννης Κατσαρός γράφει για το μπάσκετ στο οποίο - σχεδόν - πάντα κερδίζει ο καλύτερος, τον Ολυμπιακό που κυνηγάει πλέον το πλεονέκτημα έδρας και καλεί τους φίλους των «ερυθρόλευκων» να ρίξουν - κορονοϊού επιτρέποντος - μια ματιά στις τιμές για Βερολίνο

Αλήθεια, πίστευε κανείς πως θα έχανε δεύτερη σερί φορά ο Ολυμπιακός;

Το δεύτερο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν – και πρώτο για την Ευρωλίγκα – ήταν η απόδειξη πως στο μπάσκετ κερδίζει ο καλύτερος. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός έχασε από τον κακό του εαυτό και χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ έκανε επίδειξη δύναμης. Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, πως οι Πειραιώτες είχαν κυκλώσει το ματς με τον Παναθηναϊκό για πολλούς λόγους. Βλέπετε, πέραν της βαθμολογικής σημασίας στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, υπάρχει και ο εγωισμός των παικτών.

Ο Κώστας Σλούκας στο α’ μέρος ήταν υπόδειγμα γκαρντ με πληθωρική παρουσία. Ο Τάιλερ Ντόρσει ξεκίνησε ιδανικά και βοήθησε ώστε να φύγει η ομάδα του με αυτό το σημαντικό διπλό από το Μαρούσι. Ο Βεζένκοφ ήταν – ξανά – εκεί αλλά τη διαφορά έκανε ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός που μας είχε συστηθεί σε ελληνικό «κλάσικο» για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση τον Μάρτη του 2020, ήταν απολαυστικός.

Όταν οι «πράσινοι» δεν είχαν άλλη ενέργεια, ο Ολυμπιακός είχε ακόμη το δικό του ρεζερβουάρ μισογεμάτο. Κέρδισε χάρη στον 9ο παίκτη του και το έκανε – προσέξτε – με την αστοχία των Λαρεντζάκη (0/7 τρίποντα), Ουόκαπ (1/7 σουτ), και Παπανικολάου (1/5 προσπάθειες).

Μην ξεγελαστεί κανείς με τους 89 πόντους. Να κοιτάξει τους 65 των γηπεδούχων στο «σπίτι» τους για να αντιληφθεί τον… περίπατο των «ερυθρόλευκων». Η άμυνα του έδωσε ρυθμό αλλά κυρίως τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού.

Αλλά αλήθεια, πίστευε κανείς πως θα μπορούσε ο 17ος της Ευρωλίγκας να κερδίσει για δεύτερη διαδοχική φορά τον 3ο αλλά και κατά πολύ ανώτερο του; Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και το φαβορί επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Θα τα ξαναπούν για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη οι δύο τους και οι Πειραιώτες – όσο παίζουν κατά αυτόν τον τρόπο – θα έχουν το πάνω χέρι. Δεν χωράει αμφιβολία και συζήτηση.

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και την αρμάδα του, το παιχνίδι της Τετάρτης στο «κάστρο» του Φαλήρου είναι ακόμα πιο σημαντικό. Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη έρχεται πληγωμένη για την έναρξη του β’ γύρου και ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει το αήττητο στο σπίτι του αλλά και να απομακρυνθεί από τους ανταγωνιστές του.

Είχαμε γράψει πως αν στα ματς με Ερυθρό, Μπάγερν, Βιλερμπάν και Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν τρεις νίκες θα άνοιξε το «παράθυρο» της τετράδας. Πλέον, έγινε ολόκληρη πόρτα και εκεί πρέπει να στοχεύει η ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός του πρώτου γύρου έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει με πλεονέκτημα έδρας ένα εισιτήριο για το Βερολίνο. Οι αισιόδοξοι φίλοι του ήδη έχουν τσεκάρει τιμές σε ξενοδοχεία….