Ήταν ατσάλινος στο ΟΑΚΑ, το χρωστούσε στον εαυτό του

Νίκες σαν το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ σφυρηλατούν το DNA της ομάδας αποδεικνύουν και το αυταπόδεικτο: Ο Ολυμπιακός άξιζε το διπλό και το πήρε πανηγυρικά.

Ήταν ατσάλινος στο ΟΑΚΑ, το χρωστούσε στον εαυτό του

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, κάτι που αποτυπώνεται και στη χαώδη διαφορά τους στην βαθμολογία της EuroLeague. Δεν χρειαζόταν το διπλό στο ΟΑΚΑ για να το αποδείξει. Αλλά το χρωστούσε, πρώτα από όλα στον εαυτό του, έπειτα στον κόσμο του.

Για να το πούμε απλά οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν παντού: Διαθέτουν πολύ πιο βαθύ και γεμάτο ρόστερ, καλύτερη αγωνιστική φιλοσοφία, ενώ όλες οι μεταγραφές και ο καλοκαιρινός σχεδιασμός βγήκαν, όπως φανερώνει και η αγωνιστική του εικόνα.

Η διαφορά στη δυναμική των δύο ομάδων φάνηκε και στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο ΣΕΦ, ασχέτως της ήττας, αλλά σαφώς φάνηκε και στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή με ατσάλινη ψυχραιμία, ήταν εύστοχος από τα 6.75, ενώ διάβαζε κάθε άμυνα του Παναθηναϊκού για να επιτεθεί στη συνέχεια με χειρουργική ακρίβεια.

Ακόμα, όμως, και όταν οι «πράσινοι» έφτασαν στο -3 στο τρίτο δεκάλεπτο, το χειρότερο αντικειμενικά επιθετικά του Ολυμπιακού, όπου σκόραρε μόλις 9 πόντους συνολικά, δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να ανατρέψουν την κατάσταση.

Γιατί ο Ολυμπιακός, ακόμα και στη χειρότερη του στιγμή στο ματς, κατόρθωσε να βρει φοβερό και τρομερό ΜακΚίσικ, ο οποίος «σκότωσε» τις ελπίδες του Παναθηναϊκού από τη γραμμή του τριπόντου μάλιστα! Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο, οι Πειραιώτες βρήκαν τεράστια ψυχικά αποθέματα στο ΟΑΚΑ και διέλυσαν στο φινάλε τους «πράσινους», οι οποίοι απλά έδειξαν ότι αυτό είναι το ταβάνι τους.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ορισμός του Θρύλου, είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις κάθε εβδομάδα και το ταξίδι του στην Ευρώπη αναμένεται να είναι πολύ μεγάλο. Έχει πλάνο, έχει όραμα και δίψα για να επιστρέψει στην κορυφή. Νίκες σαν και την αποψινή σφυρηλατούν το DNA της σπουδαίας ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά αποδεικνύουν και το αυταπόδεικτο: Ο Ολυμπιακός άξιζε το διπλό και το πήρε πανηγυρικά.