Ολυμπιακός: Παίκτης-κλειδί ο Ντόρσεϊ ενόψει ΟΑΚΑ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ κάνει έξοχη σεζόν, αλλά στο ΣΕΦ κινήθηκε σε ρηχά νερά κόντρα στον Παναθηναϊκό - Στο ΟΑΚΑ θα επιχειρήσει να κάνει τη διαφορά

Ολυμπιακός: Παίκτης-κλειδί ο Ντόρσεϊ ενόψει ΟΑΚΑ

Η προσθήκη του Τάιλερ Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό ήταν εύστοχη. Ο ομογενής γκαρντ μπορεί να ήρθε την τελευταία στιγμή στο μεγάλο λιμάνι, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε απόλυτο δίκιο για τον... διακαή πόθο του το περασμένο καλοκαίρι. Ο 25χρονος γκαρντ όχι μόνο έχει προσαρμοστεί στην ομάδα σε χρόνο-ρεκόρ αλλά έχει εξελιχθεί και σε έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών των «ερυθρολεύκων» στην τρέχουσα σεζόν. Είναι ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών με 13.1 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ παράλληλα είναι και ο κορυφαίος σουτέρ της ομάδας από την περιφέρεια, έχοντας 43.7% (38/87) ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Σε όλα αυτά προσθέστε 2.6 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 0.5 κλεψίματα σε περίπου 23 λεπτά συμμετοχής.

Σε φόρμα ο Ντόρσεϊ

Υπήρχαν φωνές που εξέφραζαν προβληματισμό πως ενδεχομένως να θέλει μία μπάλα μόνος του, αλλά όσοι είχαν αυτήν την ανησυχία έχουν διαψευστεί πανηγυρικά μέχρι στιγμής. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ λειτουργεί ομαδικά, έχει ταιριάξει με τους συμπαίκτες του, ακολουθεί με συνέπεια το κομμάτι της τακτικής, ενώ φυσικά έχει και έναν πιο ελεύθερο ρόλο επιθετικά. Άλλωστε, γι’ αυτόν τον λόγο ήρθε στο μεγάλο λιμάνι. Για να παίρνει (και) πρωτοβουλίες και να δώσει επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό. Ο ομογενής γκαρντ έρχεται από μία έξοχη εμφάνιση κόντρα στη Βιλερμπάν, σημειώνοντας 19 πόντους (2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 2 ασίστ, 2 ριμπάουντ) σε μόλις 20 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά ματς της ομάδας, στα πέντε από αυτά έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Και αυτό ελπίζουν στο μεγάλο λιμάνι να συνεχίσει να κάνει και στο ματς της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα στο ΣΕΦ απέναντι στους «πράσινους». Γνώρισε μία ανέλπιστη ήττα (76-81), από έναν αντίπαλο ο οποίος φέτος είναι ξεκάθαρα υποδεέστερός του. Φαίνεται άλλωστε και από την απογοητευτική εικόνα των «πρασίνων» στην Ευρώπη, οι οποίοι είναι στη 17η (!) θέση με ρεκόρ 4-12. Σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που φιγουράρουν στην 3η θέση με ρεκόρ 11-5.

H κακή εμφάνιση στο ΣΕΦ, η άμυνα και το ρίσκο του μικρού ροτέισον

Τι έφταιξε όμως στο ματς της εγχώριας λίγκας στο Φάληρο; Πέρα από το γεγονός πως η άμυνα των «ερυθρολεύκων» ήταν κακή (81 παθητικό, τη στιγμή που στην Ευρώπη στην έδρα τους έχουν παθητικό μόλις 65.1 πόντους) και το ρίσκο του μικρού ροτέισον που δεν βγήκε στον Γιώργο Μπαρτζώκα (βγήκε κούραση στο τέλος στους βασικούς παίκτες), υπήρξε και ένα άλλο πρόβλημα. Η κακή εμφάνιση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Έκανε ένα από τα χειρότερά του φετινά παιχνίδια κόντρα στο «τριφύλλι». Τελείωσε το ματς έχοντας μόλις 7 πόντους με 3/12 σουτ (2/5 δίποντα, 1/7 τρίποντα).

Δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στο παιχνίδι, ήταν άστοχος και οι Πειραιώτες στερήθηκαν τα αγωνιστικά του ξεσπάσματα, τα οποία επιθετικά δίνουν μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό. Είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» θα επιχειρήσουν και πάλι να τον κρατήσουν σε ρηχά νερά (η σύνθετη άμυνα ζώνης βγήκε σε καλό για τον Παναθηναϊκό), αλλά αυτήν τη φορά τόσο ο Ντόρσεϊ όσο φυσικά και η ομάδα του Πειραιά θα είναι περισσότερο υποψιασμένοι. Αν ο ομογενής γκαρντ συνεχίσει τις καλές του ευρωπαϊκές εμφανίσεις (βάλει τα σουτ από την περιφέρεια, βρει διαδρόμους για ντράιβ και λειτουργήσει αρμονικά στα πικ εν ρολ) και παίξει σύμφωνα με το ταλέντο του, οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ένα σημαντικό βήμα για να πάρουν το πολυπόθητο διπλό.