Ολυμπιακός: Όλα γίνονται πιο εύκολα με άμυνα και… Ντόρσεϊ!

Η μπασκετική… ραψωδία του φετινού Ολυμπιακού όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του συνεχίστηκε με την ίδια ένταση και απέναντι στη Βιλερμπάν, την οποία η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέτριψε -και μάλιστα με σοκαριστική ευκολία-, φτάνοντας στο απίστευτο «9 στα 9» εντός έδρας στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακός: Όλα γίνονται πιο εύκολα με άμυνα και… Ντόρσεϊ!

Η συγκομιδή των «ερυθρόλευκων» και ακόμα περισσότερο η εικόνα που βγάζουν στο παρκέ αποτελούν τεράστια κέρδη για μια ομάδα που μέχρι πρότινος πελαγοδρομούσε, ούσα σκιά του εαυτού της και ψάχνοντας τη χαμένη της ταυτότητα. Διότι, πέρα από τη νίκη, ο Ολυμπιακός χθες έπαιξε για άλλη μια φορά καταπληκτικό, σύγχρονο, ομαδικό μπάσκετ, το οποίο η αλήθεια είναι ότι είχαμε χρόνια να δούμε.

Κι όμως, μια βραδιά που ολοκληρώθηκε με το εκκωφαντικό +35 δεν ξεκίνησε σε καμία περίπτωση το ίδιο ιδανικά. Η ομάδα σκόραρε με… αίμα στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που δεν ήταν ξεκάθαρο για έναν βασικό λόγο: ότι την ίδια ώρα η άμυνά του έτρωγε για άλλη μια φορά σίδερα!

Και τι δεν έχουν πει κατά καιρούς οι ειδήμονες του αθλήματος για τη σημασία της άμυνας. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε, απλώς θα σημειώσουμε ότι η χθεσινή βραδιά στο ΣΕΦ αποτελεί τεκμήριο για την απόλυτη εγκυρότητά τους.

Διότι ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να… στραβώσει πολύ εύκολα για τον Ολυμπιακό εξαιτίας της αρχικής του αστοχίας, μετατράπηκε σε ανεπανάληπτο περίπατο απέναντι πιθανότατα στην πιο αθλητική ομάδα της Ευρωλίγκας.

Πέρα από την άμυνα, βέβαια, υπήρχε και κάτι άλλο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών. Και αυτό το κάτι έχει όνομα: Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αυτός ο απολαυστικός σκόρερ, που στην καλή του βραδιά θυμίζει κάτι από τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ με τη χαρακτηριστικη ευκολία που βάζει την μπάλα στο καλάθι.

Με τη δημιουργικότητα και το «καυτό» χέρι του, ο Ελληνοαμερικανός πέτυχε 19 πόντους σε 20 λεπτά και -το κυριότερο- βοήθησε παράλληλα και στο επιθετικό… ξεκλείδωμα των συμπαικτών του.