Μεσίνα: «Η match-up ζώνη έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό επί του Ολυμπιακού»

Ο Ετόρε Μεσίνα και ο Κάιλ Χάινς μίλησαν για το επερχόμενο ματς της Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας αναφορά και στο ντέρμπι της Basket League ανάμεσα στους «πράσινους» και τον Ολυμπιακό.

Μεσίνα: «Η match-up ζώνη έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό επί του Ολυμπιακού»

Η Αρμάνι Μιλάνο αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Παναθηναϊκό την Τρίτη (14/12) στις 21.30 και ο Ετόρε Μεσίνα παραχώρησε δηλώσεις ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα, κάνοντας μεταξύ άλλων και αναφορά στο πρόσφατο «ντέρμπι αιωνίων» που έδωσαν οι «πράσινοι» με τον Ολυμπιακό.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις, έχει μέγεθος και μπορεί να εκμεταλλευτεί τους ψηλούς του, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση», είπε αρχικά ο κόουτς της Αρμάνι, για να προσθέσει:

«Η άμυνα ζώνης, που κάποιες φορές γίνεται μια match-up ζώνη, του επέτρεψε να αναδειχτεί νικητής στο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι. Για άλλη μια φορά, ο έλεγχος των ριμπάουντ και η δημιουργία ελεύθερων σουτ θα είναι βασικά στοιχεία, στην προσπάθειά μας να νικήσουμε».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟ μίλησε και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν της ιταλικής ομάδας Κάιλ Χάινς, τονίζοντας σχετικά:

«Αντιμετωπίζουμε μία ιστορική ομάδα, τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που είναι επικίνδυνη. Βέβαια, στη Euroleague κάθε παιχνίδι είναι επικίνδυνο, ανεξαρτήτου αντιπάλου.

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια μίας σεζόν που μοιάζει με Μαραθώνιο. Για εμάς είναι πάντα σημαντικό να αξιοποιούμε την ομαδική εμπειρία μας για να διαχειριστούμε το πρόγραμμα, την πίεση και την κατάσταση».