Τρίτη και φαρμακερή!

Οι προηγούμενες δύο επισκέψεις του στη Ρωσία συνοδεύτηκαν από ήττα (με ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ), αλλά η τρίτη ήταν και… φαρμακερή, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με τη νίκη από το Καζάν.

Τρίτη και φαρμακερή!

Οι προηγούμενες δύο επισκέψεις του στη Ρωσία συνοδεύτηκαν από ήττα (με ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ), αλλά η τρίτη ήταν και… φαρμακερή, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με τη νίκη από το Καζάν, επικρατώντας της Ούνιξ στην παράταση με 84-87! Κόντρα σε μια ομάδα που ερχόταν από 4 σερί νίκες, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και μπόρεσε να πάρει το διπλό, το δεύτερο στη σειρά μετά τον θρίαμβο στο Μιλάνο! Τα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν «αχίλλειος πτέρνα» για τους Πειραιώτες, αλλά δείχνουν πλέον να βρήκαν το μυστικό της επιτυχίας και μακριά από το ΣΕΦ!

Το χθεσινό ματς στο Καζάν ήταν αληθινή καρμανιόλα. Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά, με την είσοδο όμως του Σλούκα μπόρεσε να βάλει μια τάξη και δυναμώνοντας την άμυνά του πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενος. Το παιχνίδι πήγε πόντο-πόντο στην επανάληψη και ήταν φανερό ότι θα το έκριναν οι λεπτομέρειες και το… ίνσταντ ριπλέι. Στο φινάλε, βλέπετε, του κανονικού αγώνα οι διαιτητές ήταν συνεχώς μπροστά στο μόνιτορ, εξετάζοντας αμφισβητούμενες φάσεις. Τα νεύρα και στις δύο πλευρές ήταν τεντωμένα, με τον Ολυμπιακό να μην κάμπτεται παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει κερδίσει από το σαραντάλεπτο.

Μπήκε ψυχωμένος στην παράταση και έριξε στο καναβάτσο τους Ρώσους! Βάσει των αριθμών ο Βεζένκοφ ήταν πρωταγωνιστής, αλλά για άλλη μια φορά παίκτης-κλειδί ήταν ο Λαρεντζάκης. Πολύτιμη και η συμβολή του Σλούκα. Ο Φαλ, αν και είχε δύσκολο έργο με τους ψηλούς της Ούνιξ, κέρδισε αρκετές μάχες. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περιορίσει τον Χεζόνια, πήγε όμως να την πάθει από τους Λορέντζο Μπράουν και Καναάν.

Σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να κερδίσει αν και είχε 9/37 τρίποντα. Έδειξε ότι μπορεί και χωρίς αυτά, αν και το τρίποντο του Βεζένκοφ ήταν αυτό που στην ουσία έκρινε την αναμέτρηση! Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν τρίτοι στην Ευρωλίγκα και δείχνουν ότι άφησαν πίσω τους την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.