Μπαρτζώκας: «Μας δίνει αυτοπεποίθηση αυτή η νίκη»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ικανοποιημένος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Καζάν 

Μπαρτζώκας: «Μας δίνει αυτοπεποίθηση αυτή η νίκη»

Μετά το σπουδαίο «διπλό» στο Καζάν, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, «μοίρασε» συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητές, τόνισε, ωστόσο, την αναγκαιότητα να παραμείνουν άπαντες ταπεινοί.

Ούνικς Καζάν - Ολυμπιακός 84-87: Θρύλος στην παράταση! (highlights)

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, τόσο στους παίκτες, όσο και στο προπονητικό επιτελείο, για αυτή τη μεγάλη νίκη. Η Ούνικς είναι μια ομάδα που πραγματικά εκτιμώ. Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ. Μια ομάδα που έχει κερδίσει εδώ την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μιλάνο, για αυτό και έχει μεγάλη αξία η νίκη μας. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι είχαμε δέκα ασίστ περισσότερες από την Ούνικς και επτά ριμπάουντ. Παρότι χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και είχαμε 24% στα τρίποντα, θέλω να πω ότι κάποια από αυτά ήταν εντελώς αμαρκάριστα και ήταν πολύ καλές επιλογές. Καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Κάναμε πολλά λάθη στο τέλος, κάναμε και λάθη τακτικής, βιαστήκαμε να κερδίσουμε, όμως, τελικά αυτό που μετρά είναι ότι πήραμε την εκτός έδρας νίκη. Ήταν η δεύτερη στην σειρά, έπειτα από εκείνη επί της Μιλάνο και αυτό δημιουργεί ένα θετικό κλίμα στην ομάδα. Μας δίνει αυτοπεποίθηση, όμως, θα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, να συνεχίσουμε να πατάμε γερά στο έδαφος και να μην ξεχνάμε πως κάθε αγώνας στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολος, κρίσιμος και σημαντικός».

Όταν ρωτήθηκε για το πλάνο της παράτασης, απάντησε: «Είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς πριν πάει στην παράταση. Στο εξτρά πεντάλεπτο είπαμε πως πρέπει να εστιάσουμε στην άμυνα ειδικά πάνω στους Κάνααν και Χεζόνια και να σταματήσουμε την δημιουργία του Μπράουν. Αν παρατηρήσετε, αναγκάσαμε την Ούνικς να παίξει χωρίς μεγάλη κίνηση της μπάλας, πολλές off ball καταστάσεις. Στην επίθεση θέλαμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα και να βρούμε τους αμαρκάριστους παίκτες. Έχουμε σε κάθε θέση καλούς σουτέρ, καλούς σκόρερς... Δεν το αποδείξαμε με το 24% στα τρίποντα, αλλά είχαμε σταθερότητα και στις δύο πλευρές του γηπέδου και τελικά πήραμε τη νίκη. Το ματς κρίθηκε στην τελευταία φάση. Μερικές φορές είναι θέμα τύχης, μιας απόφασης, ενός ριμπάουντ... Γενικά, όμως, πιστεύουμε στην ομάδα μας. Θεωρούμε πως έχουμε καλή ομάδα και όταν είναι κλειστό το ματς παίζουμε ως ομάδα».