Πρίφτης: «Δεν μπορούμε όλη τη χρονιά να στηριχθούμε στην άμυνα ζώνης»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2/12, 19:00) αλλά και την άμυνα ζώνης.

Πρίφτης: «Δεν μπορούμε όλη τη χρονιά να στηριχθούμε στην άμυνα ζώνης»

Για το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά και την άμυνα ζώνης μίλησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης.

Για το παιχνίδι με τη ρωσική ομάδα: «Αναμφίβολα, το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, με καλό ρόστερ, πολύ καλά προπονημένη, με ένα σταθερό κορμό. Σίγουρα, η αποστολή μας είναι δύσκολη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πιάσουμε υψηλά επίπεδα απόδοσης, να φανούμε σε πρώτη φάση ανταγωνιστικοί. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και ενέργεια».

Για την τακτική προσέγγιση του αγώνα: «Υπάρχουν συγκεκριμένα "χτυπήματα" που περιμένουμε από παίκτες που έχουν το πλεονέκτημα σε σχέση με κάποια δικά μας ματς απ. Θα πρέπει εκεί να εκτελέσουμε σωστά όσα έχουμε πει και να αποτρέψουμε κάποια πράγματα. Το ριμπάουντ μας απασχολεί, η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι αρκετά θέματα. Αν έπρεπε να εστιάσω σε δύο θα ήταν αυτά. Προφανώς, το μακρινό σουτ θα παίξει σημαντικό ρόλο και για τις δύο ομάδες και κυρίως για εμάς».

Για την άμυνα ζώνης που χρησιμοποιεί και το κομμάτι των ριμπάουντ: «Η ζώνη είναι μια περιστασιακή άμυνα, δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτήν για όλη τη χρονιά. Μας βοήθησε σε συγκεκριμένες στιγμές. Θεωρητικά, παραδοσιακά, λέγεται πως η ζώνη ελέγχει τα ριμπάουντ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Πολλές φορές βρίσκεσαι εκτός θέσης και δεν είναι εύκολο να κάνεις box out, στον παίκτη που έχεις στον χώρο σου. Είναι λίγο ουτοπικό αυτό, δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως και να 'χει, είτε man to man, είτε ζώνη, θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια, όλοι στην ομάδα, όχι μόνο οι ψηλοί, για να συνεισφέρουν στο ριμπάουντ».