Παπανικολάου: «Με τον Παναθηναϊκό ήταν άσχημη ήττα, αλλά είναι ακόμη Νοέμβριος»

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός, κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, μετά την ήττα, από τον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, επισημαίνοντας πάντως το ότι είναι νωρίς στην σεζόν και ζητούμενο για την ομάδα είναι η διάρκεια στο παιχνίδι της...

Παπανικολάου: «Με τον Παναθηναϊκό ήταν άσχημη ήττα, αλλά είναι ακόμη Νοέμβριος»

Τα μεγάλα λόγια απέφυγε ο Κώστας Παπανικολάου σε δηλώσεις του στη Nova αμέσως μετά τη λήξη της επιβλητικής νίκης 93-72 του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι στο Μιλάνο.

Χωρίς να καταφύγει σε θριαμβολογίες τόνισε ότι, ναι μεν, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια εντυπωσιακή νίκη (πρώτη μακριά από το ΣΕΦ στην τρέχουσα Euroleague), ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για παραπάνω πανηγυρισμούς.

Κι ότι το ίδιο ισχύει για τις ήττες, όπως αυτή που προηγήθηκε με τον Παναθηναϊκό, αφού η ομάδα να καλείται να βρει συνέχεια στο παιχνίδι της...

«Πολύ σημαντική νίκη σε δύσκολη έδρα. Είναι μια δύσκολη ομάδα η Αρμάνι. Ήμασταν πολύ εύστοχοι, αλλά αυτό προήλθε από την καλή κίνηση, την καλή άμυνα και τη γρήγορη μετάβαση που κάναμε από την άμυνα στην επίθεση.

Από εκεί και πέρα ως προς το σουτ, αν κάποιος μας έβλεπε θα καταλαβαίνε πόση δουλειά κάνουμε στο σουτ. Αλλά είναι με βάση τις μέρες. Μια μέρα τα σουτ μπαίνουν, την άλλη δεν μπαίνουν. Από εκεί και πέρα με τον Παναθηναϊκό ήταν μια άσχημη ήττα, αλλά είναι ακόμα Νοέμβριος, αυτό ισχύει και για σήμερα που κερδίσαμε».

Για τον χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα μετά τις ήττες:

«Νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι βγάζουμε αντίδραση. Μετά από μια ήττα πετυχαίνουμε μια νίκη, με όσο το δυνατόν πιο καλή εμφάνιση γίνεται. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να δείχνουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια το καλό μας πρόσωπο, να διατηρήσουμε αυτό το μομέντουμ».

Για το ότι παρέμεινε όρθια η ομάδα στο καλό διάστημα της Αρμάνι σημείωσε:

«Συμφωνώ 100%. Στο δεύτερο ημίχρονο μιλήσαμε κα είπαμε ότι πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί. Τα σουτ μπορεί να σταματήσουν να μπαίνουν ανά πάσα στιγμή.

Έπρεπε να βελτιωθούμε στην άμυνα και με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά το κάναμε. Όλα τα παιδιά κάναμε εξαιρετική δουλειά. Όταν παίζει κόντρα σε έναν ψηλό, το κύριο μέλημα είναι να τον περιορίσεις στο ριμπάουντ, όχι μόνο να πάρεις τα ριμπάουντ. Μετά από ένα σημείο το ελέγξαμε και βάλαμε τις βάσεις για τη νίκη».

Τέλος αναφέρθηκε στον (πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού) Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον καβγά του κατά τη διάρκεια του αγώνα:

«Δεν νομίζω ότι έκανε κάποιον καυγά. Έκανε ένα φάουλ στα όρια του αθλητικού, αλλά τον προκαλέσανε γι' αυτό που έκανε. Όπως και όλα τα παιδιά, έτσι και ο Γιαννούλης δουλεύει πολύ. Έχει κερδίσει επάξια με το σπαθί του ότι μπορεί να σταθεί εδώ και να παίξει μεγάλα παιχνίδια. Είναι ένα σημαντικό γρανάζι της ομάδας και ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της ομάδας που προσπαθούμε να φτιάξουμε».