Ο Ιτούδης, το...φάντασμα του Ολυμπιακού στα Final Four και ο…άσπρος Καούν

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τις συναντήσεις με τον Ολυμπιακό στα Final Four και τον Σάσα Καούν, ο οποίος...άσπρισε, αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Πειραιά.

Ο Ιτούδης, το...φάντασμα του Ολυμπιακού στα Final Four και ο…άσπρος Καούν

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε σε συνέντευξή του για την παράδοση που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα Final Four. Χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό με τον Σάσα Κάουν...

Ο Ιτούδης μίλησε στο podcast του Τζο Αρλάουκας:

«Στο πρώτο μου Final Four, το 2015 αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό στο Final Four και ο Σπανούλης έβαλε μεγάλα σουτ και έδωσε την νίκη τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος τότε με ρώτησε αν θα έκανα το ίδιο μετά τον αγώνα και είπα φυσικά. Είχαμε ένα πλάνο, απλώς έβαλε μεγάλα σουτ.

Μετά τον αγώνα καθόμουν με τον Σπανούλη και τον Ζήση έως τις 8 το πρωι. Στις 3 το πρωί ήρθε ο Παπαλουκάς και έβγαζε φωτογραφίες. Μιλούσαμε για τα παιχνίδια και το Final Four και πως όλοι κερδίζουν τους πάντες. Το πρόβλημα δεν ήταν ο Σπανούλης. Ο Σπανούλης έβαζε μεγάλα σουτ. Απλώς δεν σκοράραμε όταν χτυπούσαμε τα μις-ματς.

Ο Σάσα Κάουν παίζαμε και ξαφνικά άσπρισε και είπε "όχι πάλι". Και του είπα "τι όχι πάλι; Παίζεις εσύ απέναντι σε κοντύτερο αντίπαλο". Ο Ολυμπιακός έκανε καλή δουλειά και νίκησε. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν σκοράραμε όμως, όχι ότι δεχόμασταν καλάθια. Δεχόμασταν δύσκολα καλάθια. Στην προετοιμασία του αγώνα λέμε ότι υπάρχουν κάποια σουτ των αντιπάλων με τα οποία μπορούμε να ζήσουμε. Αλλά πρέπει να σκοράρουμε κιόλας.

Εκείνη την περίοδο έπρεπε να ζήσεις με αυτά τα φαντάσματα και να τους πείσεις ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα. Ευτυχώς τους έπεισα και κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα (σ.σ το 2016) την επόμενη χρονιά, έχοντας σχεδόν το ίδιο ρόστερ. Δεν έχω κάτι με όλο αυτό το αφήγημα που είχε δημιουργηθεί από τα ΜΜΕ. Είναι ωραίο, θέλουν ιστορίες. Αλλά όταν είσαι μέσα στα πράγματα δεν είναι το ίδιο».