Μπαρτζώκας: «Θίχτηκε ο εγωισμός μας, μετά το χειρότερο δεκάλεπτο, ήρθε το καλύτερο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι και για το γεγονός πως μετά το τραγικό δεκάλεπτο με την Εφές έκανε ένα εντυπωσιακό κόντρα στην ομάδα του Τελ Αβίβ.

 Μπαρτζώκας: «Θίχτηκε ο εγωισμός μας, μετά το χειρότερο δεκάλεπτο, ήρθε το καλύτερο»

Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τη Μακάμπι παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ κι έχοντας ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο. Λίγα 24ώρα μετά το τραγικό δεκάλεπτο που είχε κάνει με την Εφές η ομάδα του Πειραιά έκανε το καλύτερο της κόντρα στους Ισραηλινούς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός στη συνέντευξη Τύπου και μάλιστα τόνισε πως θίχτηκε ο εγωισμός των παικτών του.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε:

Για το ματς: «Μετά την άσχημη ήττα από την Εφές, επιστρέψαμε. Ήμασταν αποφασιστικοί από το πρώτο λεπτό. Στο 1ο δεκάλεπτο ήμασταν πάρα πολύ καλοί σε άμυνα κι επίθεση. Δώσαμε τον τόνο από το ξεκίνημα πως μπήκαμε να πάρουμε το ματς. Συγχαρητήρια στους παίκτες αλλά και τον κόσμο. Κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι κι αξίζαμε τη νίκη».

Για τον Ντόρσεϊ και τη σύντομη συνομιλία που είχαν στην 3η περίοδο: «Του είπα βάλε δύο τρίποντα! (σ.σ. γέλια). Του είπα να αφήσει το παιχνίδι να έρθει πάνω του. Θα βρει ανοικτά σουτ όσο κυκλοφορούσαμε την μπάλα γρήγορα. Να μην πιέζεται να σκοράρει του είπα. Έκανε μια πολύ καλή ασίστ κι έβαλε κι άλλο ένα τρίποντο μετά».

Για το τρομερό πρώτο δεκάλεπτο: «Αμέσως μετά το χειρότερο δεκάλεπτο (σ.σ. με την Εφές), εμφανίστηκε το καλύτερο. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Θίχτηκε ο εγωισμός μας, ίσως ήμουν κι εγώ σκληρός με τους παίκτες μας στα αποδυτήρια. Χαίρομαι όταν μια ομάδα δείχνει εγωισμό και παίζει με υπερηφάνεια».

Για τον νέο ρόλο του ΜακΚίσικ: «Σήμερα έπαιξε καλά, αλλά σε κάποιο άλλο ματς μπορεί να μην παίξει. Του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Παίζει λιγότερο, αλλά είναι περισσότερα τα ματς. Η ομάδα είναι χτισμένη λίγο διαφορετικά. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι σημαντικοί για την ομάδα. Κάτι που είπε ο Γουόκαπ και συμφωνώ: όποιος παίκτης έχει... μούτρα, δεν μπορεί να παίξει καλά στην Ευρωλίγκα. Αν δεν είσαι χαρούμενος δηλαδή με αυτό που κανείς, θα φανεί στην απόδοση. Του Σακίλ είναι σίγουρο πως είναι θετικό».

Για τα εντός και εκτός έδρας ματς: «Θα αποφύγω την λογική ότι είμαστε καλοί εντός και κακοί εκτός. Κάποια στιγμή αυτή η θεωρία θα πάει στον βρόντο, όταν θα νικήσουμε εκτός και θα χάσουμε εντός. Ο κόσμος πλέον δίνει ώθηση στον γηπεδούχο, κάτι που δεν ίσχυε πέρσι. Αν δούμε τις νίκες των εντός έδρας ομάδων, είναι περισσότερες σε σχέση με πέρσι. Δεν πιστεύουμε ότι θα κυριαρχήσουμε στην Ευρωλίγκα, πρέπει να δουλέψουμε. Οι παίκτες πρέπει να αποδεχθούν τους ρόλους τους. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης να παίζει 30-32 λεπτά μέσο όρο. Κι εμένα το μυαλό μου σήμερα όταν κρίθηκε το παιχνίδι, πήγε στο επόμενο. Πρέπει σε αυτόν τον λιγότερο χρόνο, οι παίκτες να είναι αποτελεσματικοί».