Ζντοβτς: «Επιτέλους να σπάσουμε το αρνητικό σερί στο ματς με τον Παναθηναϊκό»

Την κρισιμότητα του αυριανού (16/11) αγώνα με τον Παναθηναϊκό υπογράμμισε ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Γιούρι Ζντοβτς, προκειμένου η ομάδα του Κάουνας να σπάσει το... ρόδι στη φετινή Euroleague και να εμφανιστούν τα πρώτα χαμόγελα.

Ζντοβτς: «Επιτέλους να σπάσουμε το αρνητικό σερί στο ματς με τον Παναθηναϊκό»

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται αύριο (16/11) το βράδυ (8:00) στο Κάουνας με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Εuroleague.

Ένα ματς κρίσιμο ανάμεσα στις ομάδες που καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της διοργάνωσης, με τους Λιθουανούς μάλιστα να αναζητούν εναγωνίως την πρώτη φετινή νίκη τους στη Euroleague!

Ο τεχνικός της Ζαλγκίρις, Γιούρι Ζντοβτς, στις δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης με τους «πράσινους» έκανε μια σύγκριση της ομάδας του με εκείνους και τόνισε τη σπουδαιότητα της νίκης που πρέπει να κατακτηθεί από τους γηπεδούχους.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι παρόμοια με τη δική μας. Τα στατιστικά της ομάδας δεν είναι πολύ διαφορετικά, είναι επίσης υπό μεγάλη πίεση όπως και εμείς λόγω της δύσκολης έναρξης της σεζόν. Αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να πάρει τη νίκη. Θα πρέπει επιτέλους να σπάσουμε αυτή την αλυσίδα με τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα. Για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας που πρέπει να κερδηθεί», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Η πίεση είναι μεγάλη. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί αν χάσουμε ξανά. Είναι φυσιολογικό να πιέζεσαι από δημοσιογράφους και οπαδούς. Άλλωστε όλοι μας μεγαλώσαμε ακριβώς σε τέτοιες συνθήκες. Εάν δεν σου ταιριάζουν, καλύτερα να αναζητήσεις άλλες δραστηριότητες».