Ολυμπιακός: Στη Ρωσία με αγάπη!

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για την Αγία Πετρούπολη - Στόχος να πάρει το «διπλό» όπως και πέρσι - Κομβική η μονομαχία Ντόρσεϊ-Λόιντ.

Ολυμπιακός: Στη Ρωσία με αγάπη!

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για τη Ρωσία για το ματς κόντρα στη Ζενίτ. Οι Πειραιώτες ταξιδεύουν με πτήση τσάρτερ για την Αγία Πετρούπολη. Με αυτόν τον τρόπο, οι Αγγελόπουλοι βοηθούν την ομάδα να μετακινείται πιο γρήγορα αλλά και με μεγαλύτερη άνεση. Λεπτομέρειες που και αυτές κάνουν τη διαφορά φέτος. Οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν έχοντας αυτοπεποίθηση στα ύψη. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 6-2. Είναι αήττητοι στην έδρα τους, δεν έχουν χάσει ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ και θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του μελέτησαν αρκετά τις τελευταίες μέρες τη Ζενίτ. Έχουν διαμορφώσει εικόνα για τη δυναμική της. Έχει μία ήττα περισσότερη (5-3), ενώ έρχεται και από μεγάλο διπλό απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές (79-90). Οι Ρώσοι υστερούν στο κομμάτι της επίθεσης (73.1 πόντοι - 79) σε σχέση με την ελληνική ομάδα, η οποία υπερισχύει και στην άμυνα (71.6 - 70.8).

Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ, πάντως, βρίσκει ρυθμό στο σκοράρισμα στα τελευταία παιχνίδια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σουτάρει καλύτερα από την περιφέρεια (37.2% - 34%), υστερεί στα δίποντα (53.2% - 56.3%), με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να υπερτερούν σε ριμπάουντ (35.5 - 36.4) και ασίστ (15.5 - 16.9). Οι Ρώσοι έχουν και ένα μεγάλο ελάττωμα. Ποιο είναι αυτό; Είναι η προτελευταία ομάδα σε ευστοχία στις βολές έχοντας μόλις 68.9%. Μην απορήσετε αν δείτε τον Ολυμπιακό να στέλνει συχνά στις βολές τους Ρώσους...

Η κρίσιμη μονομαχία Ντόρσεϊ - Λόιντ

Οι δύο κορυφαίοι παίκτες από κάθε ομάδα αγωνίζονται στην ίδια θέση. Σε εκείνη του σούτινγκ γκαρντ. Ο λόγος για τους Τζόρνταν Λόιντ (Ζενίτ) και Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ολυμπιακός). Μάλιστα, ο πρώτος βρέθηκε φέτος και στο μεταγραφικό στόχαστρο των «ερυθρολεύκων». Είναι ο πρώτος σκόρερ των Ρώσων με 12.9 πόντους, έχοντας καλά ποσοστά ευστοχίας (62.8% δίποντα, 34.5% τρίποντα, 90.5% βολές). Σε όλα αυτά προσθέστε 3.9 ασίστ αλλά και 3.3 ριμπάουντ. Έχει ενεργό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας, αγωνιζόμενος περίπου ανά 25 λεπτά σε κάθε αναμέτρηση.

Από την άλλη υπάρχει και ο ομογενής γκαρντ, ο οποίος έχει βρει τρομερό ρυθμό. Όχι μόνο είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13.9 πόντους (48.5% δίποντα, 42.9% τρίποντα, 78.1% βολές), συν 3.1 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ, αλλά και ο κορυφαίος της ομάδας (βαθμός 13.5) σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης. Έχει δώσει μεγάλη επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό και φωνάζει «παρών» στα δύσκολα, όταν η μπάλα… καίει. Όποιος εκ των δύο βρεθεί σε καλύτερη μέρα θα δώσει σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του για να φτάσει στην επικράτηση.

Πέρσι «άλωσε» την Αγία Πετρούπολη

Η Ζενίτ πέρσι προκρίθηκε στα προημιτελικά κάνοντας εξαιρετική σεζόν, αλλά με τον Ολυμπιακό βρήκε τον κακό της τον μπελά. Ηττήθηκε δύο φορές. Τόσο στην έδρα της (66-75) όσο και στο ΣΕΦ (75-61). Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κράτησε σε χαμηλό σκορ τους Ρώσους, σκοράροντας ισάριθμες φορές 75 πόντους. Όταν... άλωσε την Αγία Πετρούπολη πέρσι, το κατόρθωσε έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον τρομερό Χασάν Μάρτιν. Ήταν απολαυστικός! Τέλειωσε το ματς έχοντας 16 πόντους, μη χάνοντας σουτ (7/7 δίποντα, 2/2 βολές), ενώ μάζεψε και 3 ριμπάουντ.

Ο Αμερικανός σέντερ έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο, έδειξε καλή εικόνα κόντρα στο Περιστέρι (10 πόντοι, 5/7 δίποντα, 3 ριμπάουντ) και θα δώσει το «παρών» κόντρα στη Ζενίτ. Τελευταία του συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, όταν και είχε παίξει μόλις 5 λεπτά. Φέτος είναι... σκιά του καλού εαυτού του, καθώς έχει 3.4 πόντους (31.3% δίποντα) και 2.4 ριμπάουντ σε μόλις 11.4 λεπτά συμμετοχής, αλλά θέλει χρόνο και παιχνίδια για να βρει τον ρυθμό του.