Oλυμπιακός: Και τώρα ώρα Θρύλου και μακριά από το ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός μπαίνει άμεσα σε μία περίοδο με συνεχόμενα ταξίδια και αρκετά ματς εκτός έδρας - Ζητούμενο να δείξει χαρακτήρα και να πάρει νίκες, όπως και στο ΣΕΦ. 

Oλυμπιακός: Και τώρα ώρα Θρύλου και μακριά από το ΣΕΦ

Στο μεγάλο λιμάνι είναι άπαντες ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα αγωνιστική πορεία της ομάδας. Βρισκόμαστε στην 8η αγωνιστική και οι Πειραιώτες είναι στη δεύτερη θέση έχοντας ρεκόρ 6-2. Ενδεχομένως κάποιος να σχολιάσει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σταθεί ευνοημένοι από πλευράς πως έχουν δώσει έξι ματς στο ΣΕΦ και μόλις δύο μακριά από το σπίτι τους.

Καμία αντίρρηση, αλλά δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις διατηρήσει την έδρα σου σε απόρθητο κάστρο. Και προσέξτε. Κάθε άλλο παρά εύκολο δεν ήταν το πρόγραμμα. Νίκησε ομάδες όπως η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε, οι οποίες διαθέτουν πανίσχυρα ρόστερ, υπέταξε τη Μονακό που έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία, ενώ δεν άφησε να κάνουν την έκπληξη καμία εκ των Ζαλγκίρις, Άλμπα και Μπασκόνια. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει νοοτροπία νικητή, έχοντας και πάλι αποκτήσει αυταπάρνηση στο παιχνίδι του. Ειδικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πλέον, όμως, καλείται να δείξει χαρακτήρα και μακριά από το σπίτι του.

Βέβαια, έχει ήδη δώσει δύο εκτός έδρας ματς και μάλιστα κόντρα σε πανίσχυρους αντιπάλους. Έχασε στην παράταση (79-78) για ένα σουτ (του Σλούκα) στο τέλος κόντρα στην Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες στην Ευρώπη. Ακολούθως... τρόμαξε την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα στην πρώτη περίοδο, με το εκπληκτικό ξεκίνημα του Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά στο τέλος έχασε 88-82. Φέτος, ακόμη και όταν χάνει, λυγίζει δύσκολα. Και παίζει για τη νίκη σε οποιαδήποτε έδρα, κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Δεν υπάρχει ματς πλέον που να θεωρείται «χαμένο» εξαρχής. Και αυτή η νοοτροπία έχει μπολιάσει στην ψυχοσύνθεση των παικτών.

Πρώτο ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη

Την Παρασκευή (12/11) ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει μία σειρά από εκτός έδρας ματς. Με αρχή την Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ, η οποία είναι στην 7η (5-3) θέση της κατάταξης. Έρχεται από δύο σερί νίκες κόντρα σε Μπασκόνια και Εφές, παίρνοντας μάλιστα μεγάλο διπλό (79-90) στην έδρα της Αναντολού με σπουδαία εμφάνιση του πρώην γκαρντ του Ρεθύμνου, Κόνερ Φράνκαμπ, με 18 πόντους (4/6 τρίποντα) και 3 ασίστ. Είναι απορίας άξιο πώς οι μεγάλες ελληνικές ομάδες τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους.

Ο Τσάβι Πασκουάλ διαθέτει γεμάτο ρόστερ. Προσθέστε τον σκόρερ Τζόρνταν Λόιντ (τον ήθελε και ο Ολυμπιακός), τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, τον αθλητικό σέντερ Τζόρνταν Μίκι, συν τους Αρτούρας Γκουντάιτις, Άλεξ Πόιθρες και Μπίλι Μπαρόν. Υπάρχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της.

Εφές και Μακάμπι

Ακολούθως ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Τουρκία (17/11) κόντρα στην Εφές. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει κάνει απογοητευτικό ξεκίνημα, άρχισε τη σεζόν με τέσσερις σερί ήττες, με το ρεκόρ της να είναι στο 2-6. Κάποια στιγμή θα πάρει μπροστά. Δεν γίνει αυτό να μη συμβεί όταν έχεις στη διάθεσή του το κορυφαίο δίδυμο στα γκαρντ (Μίτσιτς, Λάρκιν) στην Ευρωλίγκα, αλλά οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να την πληγώσουν τώρα που βρίσκεται σε... λήθαργο.

Θα επιστρέψει στο ΣΕΦ στις 19 Νοεμβρίου για το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ματς στο οποίο θα επιδιώξει να διατηρήσει το αήττητο στο ΣΕΦ. Οι Ισραηλινοί κινούνται πετυχημένα, δίχως θόρυβο. Έχουν πέντε σερί νίκες (με Βιλερμπάν, ΠΑΟ, Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια), έχουν ενισχυθεί με τους Ντέρικ Ουίλιαμς και Τζάλεν Ρέινολντς, ενώ ο Τζέιμς Νάναλι έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο παίκτη τους (14.4 πόντοι, 4.1 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ). Με άρωμα... Αμερικής, θέλουν να επιστρέψουν στα πλέι οφ. Δύο απαιτητικά ματς μέσα σε μία εβδομάδα.

Τρία σερί εκτός έδρας

Και στη συνέχεια οι Πειραιώτες έχουν να δώσουν τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια. Θα είναι με μία βαλίτσα στο χέρι. Ένα διάστημα στο οποίο θα πρέπει να νικήσουν και την κούραση. Στις 26 Νοεμβρίου θα παίξουν στο Μιλάνο κόντρα στην ομάδα του Ντίνου Μήτογλου, η οποία μέχρι στιγμής είναι πρώτη στη διοργάνωση με ρεκόρ 7-1. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση.

Στη συνέχεια (3/12) το μακρινό ταξίδι για το παγωμένο Καζάν απέναντι στην Ούνιξ του Μάριο Χεζόνια, ενώ στη συνέχεια (9/12) ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Εξαιρετικές οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά εντός παρκέ οι Σέρβοι θα κάνουν... κόλαση το γήπεδό τους. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι δεδομένο πως θα πάνε για το «6 στα 6» σε αυτά τα ματς, αλλά αναμφίβολα άπαντες θα μείνουν ευχαριστημένοι έστω και με τέσσερις νίκες σε έξι ματς.