Παπανικολάου: «Τα παιδιά της ... δεύτερης πεντάδας έκαναν καλή δουλειά»

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στην εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, στο νικηφόρο αγώνα με τη Μονακό

Παπανικολάου: «Τα παιδιά της ... δεύτερης πεντάδας έκαναν καλή δουλειά»

Στις δηλώσεις του ο αθλητής του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, τόνισε τα εξής: «Χρειάζονται όλοι για να κερδίσει η ομάδα. Η αντίδραση στο 66-57 έγινε γιατί ένιωθα ότι τα σουτ πήγαιναν καλά. Ήθελα να φύγει η αρνητική ενέργεια, να μπει και ο κόσμος στο παιχνίδι ώστε όλοι μαζί να δείξουμε στην Μονακό ότι δεν μπορεί να μας κερδίσει. Πρόκειται για μία δυνατή αντίπαλο για την μάχη της οκτάδας. Δεν ξέρουμε αν θα έχει ανάλογη συνέχεια, όπως δεν το γνωρίζουμε και για εμάς.

Τα παιδιά της "δεύτερης" πεντάδας έκανα πολύ καλή δουλειά ώστε εμείς να μπούμε ουσιαστικά στο "0" στο δεύτερο ημίχρονο. Δεχτήκαμε 27 πόντους και θέλαμε να βρούμε ρυθμό και να βοηθήσουμε όσοι ήμασταν στην "πρώτη πεντάδα". Είχαμε καλό μομέντουμ, πολλά παιδιά βγήκαν μπροστά, όπως ο Ζαν-Σαρλ και ο Ουόκαπ».

Για τον στόχο του Ολυμπιακού και την φετινή ομάδα: «Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, κυνηγάμε το Top 8. Θέλουμε να πάει ξανά εκεί ο Ολυμπιακός. Η ενέργεια του κόσμου ήταν εκεί όταν τα πράγματα δεν ήταν υπέρ μας. Να μας βοηθήσουν και σε στιγμές που τα πράγματα δεν πάνε καλά, εκεί πρέπει όλοι μαζί να αλληλοβοηθηθούμε.

Γενικά σε μία ομάδα δεν υπάρχει χρονιά δίχως ένταση. Έτσι λύνονται τα προβλήματα, τα αφήνεις πίσω και προχωράς παρακάτω».

Για την κόρη του και το πότε θα έρθει στο γήπεδο: «Το κακό είναι ότι μου μοιάζει. Είναι σαν 7 μηνών αλλά μοιάζει με 14. Η γέννησή της ήρθε σε μία περίοδο που δεν ήταν η καλύτερή μου αγωνιστικά. Με βοήθησε ψυχολογικά ώστε να επικεντρωθώ σε κάτι όμορφο για να ξεπεράσω το χειρουργείο και να πάω στην επόμενη μέρα. Τα περισσότερα credits πάνε στην γυναίκα μου, την ευχαριστώ και δημόσια. Όπως έχει πει ο Σπανούλης, αν υπάρχει ηρεμία στο σπίτι μπορείς να δουλέψεις καλύτερα».