Έτοιμος για μεγάλα πράγματα!

Ο Ολυμπιακός δείχνει πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα φέτος - Πλέον καλείται να δείξει ανάλογο πρόσωπο έχοντας τις βαλίτσες στο χέρι - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Έτοιμος για μεγάλα πράγματα!

Ο Ολυμπιακός δείχνει πως είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα φέτος. Έχει δείξει αξιοζήλευτη συνέπεια και σταθερότητα στην έδρα του. Το σερί του είναι στο 6-0, δεν χάνει από κανέναν, ενώ και εκτός έδρας έχει κοιτάξει στα μάτια Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ. Πέρσι το ΣΕΦ εξελίχθηκε σε... αχίλλειο πτέρνα του. Φέτος, όμως, είναι το μεγάλο του όπλο. Το απόρθητο κάστρο του. Με ρεκόρ 6-2 είναι στην 2η θέση της κατάταξης και πλέον έχει βάλει πλώρη για τα πλέι-οφς της Ευρωλίγκας. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος των Πειραιωτών καθώς απέχουν από αυτά από το 2018.

Η Μονακό στο ξεκίνημα έκανε το παιχνίδι της. Έπαιξε γρήγορο μπάσκετ, πήγε στην ταχύτητα και έδειξε ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από το στεφάνη. Έτρεξε στον αιφνιδιασμό, ήταν τρομερά εύστοχη, τέλειωνε φάσεις με μία πάσα και έφτασε ακόμη και στο +12. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Πειραιά δέχτηκε 27 πόντους στην πρώτη περίοδο. Ήταν ξεκάθαρο πως το πρόβλημα είχε όνομα: άμυνα! Δεν υπήρχε καθαρό μυαλό, ούτε και η απαιτούμενη ενέργεια. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν... πιαστεί στον ύπνο. Στη συνέχεια, όμως, ο Ολυμπιακός ροκάνισε τη διαφορά πριν το ημίχρονο (35-38), δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης και στο δεύτερο μέρος έδειξε το αληθινό του πρόσωπο.

Ζητούμενο ήταν η καλή άμυνα. Η πίεση πάνω στη μπάλα, αλλά και η θωράκιση της ρακέτας του. Και ο Ολυμπιακός έδειξε το σκληροτράχηλο πρόσωπό του. Οι παίκτες πήγαν στις επαφές, έβαλαν τα κορμιά τους στη... φωτιά και έκλεισαν διαδρόμους. Δεν έδωσαν το εύκολο καλάθι στους Γάλους. Η ομάδα του Πειραιά δέχτηκε 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και μόλις 27 σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος! Η άμυνα με αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο έφερε αποτέλεσμα. Τα 11 κλεψίματα είναι ένα δείγμα της ενέργειας που έβγαλαν στην άμυνα, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν και στα ριμπάουντ (47-35). Οι γηπεδούχοι έστειλαν μήνυμα στους Μονεγάσκους πως «απόψε θα χάσετε».

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχασε αρκετά σουτ από την περιφέρεια (1/6 τρίποντα), αλλά η παρουσία του ήταν κομβική στο δεύτερο ημίχρονο. Με το αγωνιστικό του θράσος, με τις πρωτοβουλίες που πήρε, αλλά και τους πόντους που έδωσε κοντά στο καλάθι, προσέφερε την πολύτιμη την επιθετική ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα για να γυρίσει το ματς. Μία "χρυσή" μεταγραφή για τους Πειραιώτες. Και άπαντες αναμφίβολα χαίρονται από τη συγκυρία. Ποια είναι αυτή; Εκείνο το "όχι" του Ντέιβιντ Λάιτι το καλοκαίρι (που έμεινε στη Βιλερμπάν) άνοιξε τον χώρο και έδωσε χρόνο για την έλευση του Ντόρσεϊ. Μέχρι στιγμής είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχει προσαρμοστεί εξαιρετικά στο σύνολο και εξελίσσεται σε μεταγραφή-λαβράκι για τον Ολυμπιακό.

Η συνέχεια για τον Ολυμπιακό είναι δύσκολη και απαιτητική. Έχει να δώσει 6 παιχνίδια, από τα οποία τα 5 είναι εκτός έδρας! Έχει ταξίδια στις έδρες των Ζενίτ, Εφές, Αρμάνι, Ούνικς και Ερυθρού Αστέρα. Ενδιάμεσα έχει και ένα εντός με τη Μακάμπι. Θα είναι σημαντικό τεστ για τους Πειραιώτες για το πόσο καλά μπορούν να λειτουργήσουν όντας συνεχώς με τις βαλίτσες στο χέρι.