Μπαρτζώκας: «Η Μονακό έχει ένα στυλ που δεν είναι πολύ συνηθισμένο στην EuroLeague» (vid)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή (5/11) στο ΣΕΦ τη Μονακό και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Μπαρτζώκας: «Η Μονακό έχει ένα στυλ που δεν είναι πολύ συνηθισμένο στην EuroLeague» (vid)

Προσοχή στον γρήγορο ρυθμό που επιβάλει η Μονακό ζήτησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Για το αν αποτελεί προτεραιότητα να σταματήσουν το transition παιχνίδι της Μονακό:

«Ξεκάθαρα. Είναι η πρώτη ομάδα σε κατοχές στο transition και η πρώτη ομάδα σε ποσοστό. Οπότε αρέσκεται να παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό. Αυτό της δίνει πολλές επιθέσεις και πολλά επιθετικά ριμπάουντ γιατί δεν σουτάρουν πάντα με καλά ποσοστά και είναι πολύ σημαντικό εμείς να ελέγξουμε αυτά τα πράγματα. Στην επίθεση θα πρέπει να προστατέψουμε τη μπάλα. Το να κάνουμε εύκολα λάθη θα δημιουργήσει μία καλή προοπτική γι’ αυτούς ώστε να πετύχουν εύκολους πόντους. Επίσης πρέπει να πάμε στο επιθετικό ριμπάουντ».

Για τα όχι καλά ποσοστά της Μονακό και πως εξηγεί ότι παρόλα αυτά κερδίζει παιχνίδια:

«Στο ότι παίζει το παιχνίδι σε πολλές κατοχές και έχει ένα στυλ που δεν είναι πολύ συνηθισμένο στην EuroLeague. Συχνά παρασύρεσαι γιατί σκοράρεις και εσύ εύκολα και αυτοί και ξαφνικά το παιχνίδι οδηγείται σε ένα τέμπο που δεν έχεις συνηθίσει και σε αυτό είναι καλύτεροι».

Για το αν είναι κίνητρο για τον Ολυμπιακό το 5-0 εντός έδρας:

«Αναμφίβολα παίζει ρόλο. Όσοι ζουν την ατμόσφαιρα εδώ γνωρίζουν πως είναι πολύ υποστηρικτική για την ομάδα. Σίγουρα είναι ένα σπρώξιμο, αλλά στην τελική ανάλυση το μπάσκετ είναι αυτό που μετράει. Πρέπει να κάνει τα πράγματα που οφείλεις να κάνεις καλά για να κερδίσεις. Υπάρχουν πολλές ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στα playoffs και η Μονακό είναι σκληρή ανταγωνίστρια. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο εκτός από το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο θα είναι δύσκολο. Είναι ομάδα με ταλέντο και βαθύ ρόστερ. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε».

Για τον Μάικ Τζέιμς:

«Μόνο από το γεγονός ότι ο Τζέιμς έχει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής προφανώς δείχνει ότι είναι ο πιο σημαντικός παίκτης. Είναι ένας παίκτης με ταλέντο και δύσκολο να ελέγξεις τα πάντα στο παιχνίδι του. Μπορείς να ελέγξεις κάποια και να τον περιορίσεις».

Για το κομμάτι κούραση και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο:

«Θα φανεί. Δεν έχω κάνει λόγο για κούραση. Ήθελα να πω ότι τα ίδια που περνάμε εμείς τα περνούν και οι άλλες ομάδες. Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Είναι αρχές Νοεμβρίου. Τι θα λέμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Είναι ιδιαίτερη η κατάσταση στην EuroLeague».

Για τον Κουίνσι Έισι:

«Δεν είναι ώρα. Θα έλεγα ότι τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με την ομάδα μας και με τους παίκτες που θα παίξουν. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αργότερα και να σας πω πως σκέφτηκα».