Ο απογαλακτισμός και το ΣΕΦ

Ο απογαλακτισμός του Ολυμπιακού από τον Βασίλη Σπανούλη θέλει χρόνο, αλλά ο Κώστας Σλούκας είναι εκείνος που θα έχει το καρπούζι και το μαχαίρι όταν η μπάλα θα ζεματάει.

Ο απογαλακτισμός και το ΣΕΦ

Το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε δεν ήταν για καρδιακούς. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα. Για 25 λεπτά έπαιξε μπάσκετ κυριαρχίας και κρατούσε τη διαφορά, σταθερά σε διψήφια νούμερα, μην αφήνοντας ταυτόχρονα δικαίωμα στους Τούρκους. Η αδράνεια στο φινάλε της τρίτης περιόδου και η επιθετική ανομβρία έκανε τον αγώνα ντέρμπι. Τώρα ή ο Ολυμπιακός μπέρδεψε τα πράγματα ή κάποιος ήθελε να γράψει ένα σενάριο ταινίας με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα. Ο πολύπειρος γκαρντ επέστρεψε το καλοκαίρι του ’20 στον Πειραιά για τέτοια ματς. Για τις μεγάλες αποφάσεις και για να πάρει τη σκυτάλη από τον Βασίλη Σπανούλη.

Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται οι δύο παίκτες, όμως αν υπάρχει κάποιος Έλληνας που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια, ποιότητα, αλλά και λύσεις από την περιφέρεια, αυτός είναι μόνο ο Σλούκας. Στη Βαρκελώνη η προσπάθειά του να πάρει το ροζ φύλλο σταμάτησε στη στεφάνη. Ανήμερα όμως της 28ης Οκτωβρίου είπε «όχι» σε όλους. Όχι στη Φενέρμπαχτσε που πήγε να κλέψει τη νίκη, όχι σε όσους φρόντισαν να τον ειρωνευτούν μετά το άστοχο σουτ στο «Παλαού» και ένα μεγάλο «ναι» στον εαυτό του. Και το ήθελε και το πήρε και το έβαλε το καλάθι νίκης. Κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του, με την οποία πανηγύρισε πολλούς τίτλους και στη… μούρη του κολλητού του και συμπαίκτη για μια πενταετία Γιαν Βέσελι. Ήταν η πρώτη μεγάλη στιγμή στη μετά Σπανούλη εποχή.

Για μια δεκαετία ο «ερυθρόλευκος» κόσμος -και όχι μόνο- είχε συνηθίσει στα τελευταία λεπτά να βλέπει τον Βασίλη με την μπάλα στα χέρια και έψαχνε να βρει τώρα, που ο θρυλικός παίκτης αποχώρησε από την ενεργό δράση, ποιος θα μπορέσει να μπει στα… κρεμασμένα παπούτσια του. Την απάντηση την έλαβε το βράδυ της Πέμπτης. Απογαλακτισμός, κύριοι. Δεν είναι εύκολο, θέλει χρόνο, αλλά ο Κώστας Σλούκας είναι εκείνος που θα έχει το καρπούζι και το μαχαίρι όταν η «σπυριάρα» θα ζεματάει! Με αυτά και με αυτά, ο Ολυμπιακός σκαρφάλωσε στην τετράδα, έχοντας το απόλυτο στο ΣΕΦ. Πέρσι το άδειο σπίτι τον πλήγωσε, φέτος του δίνει φτερά.

Η ατμόσφαιρα των οπαδών ήταν τρομερή απέναντι στο συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Άμυνα μαζί με την ομάδα, εμψύχωση στους παίκτες στο κάκιστο διάστημά τους. Εικόνες από προηγούμενα χρόνια που μόνο αισιοδοξία φέρνουν. Το 5-2 μπορεί να γίνει 6-2 την επόμενη εβδομάδα με τη Μονακό. Οι Γάλλοι δεν είναι τυχαίοι και να μην ξεγελαστεί κανείς επειδή είναι νεοφώτιστοι. Επικίνδυνη ομάδα χωρίς πίεση και άγχος. Ο σοβαρός Ολυμπιακός με την άμυνα που «δαγκώνει» δεν θα έχει πρόβλημα και με νίκη θα κάνει ένα ακόμη σταθερό και μεγάλο βήμα για την επιστροφή του στην οκτάδα!

ΥΓ.: Εκπληκτικός Φαλ. Ήταν χωρίς συζήτηση το καλύτερο παιχνίδι του, αλλά η ομάδα «φωνάζει» πως θέλει έναν ακόμα ψηλό. Φάνηκε στον χρόνο που ο Γάλλος έκατσε στον πάγκο.