Ολυμπιακός: Παίζοντας με τη φωτιά

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στην Άλμπα, αλλά σημασία έχει πως έδειξε χαρακτήρα στο τέλος.

Ολυμπιακός: Παίζοντας με τη φωτιά

O Oλυμπιακός ήταν ανώτερος από την Άλμπα και το απέδειξε έμπρακτα τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στην τρίτη περίοδο. Με το σκορ στο 73-59 (+14) στο 31', όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες θα προχωρούσαν σε μία σχετικά άνετη νίκη. Απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος ναι μεν δεν εντυπωσιάζει με τα ονόματα παικτών που έχει στο ρόστερ του, αλλά από «πρόβατο» μπορεί να εξελιχθεί σε «λύκο» αν του δώσεις θάρρος.

Βλέπετε, οι Γερμανοί φέτος έχουν μία νοοτροπία να παίξουν το δικό τους μπάσκετ, χωρίς άγχος και πίεση. Έχουν ξεκάθαρη αγωνιστική κατεύθυνση (καλή κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορες επιθέσεις, σκληράδα στην άμυνα) και θα επιδιώξουν να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν. Αντίπαλοι αυτού του βεληνεκούς, αλλά και της ανάλογης νοοτροπίας, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Ο περσινός Ολυμπιακός ενδεχομένως και να πελάγωνε στο τέλος από την... ολική επαναφορά που πήγαν να κάνουν οι Βερολινέζοι, αλλά είναι σημαντικό πως η φετινή ομάδα έδειξε χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή όταν το ματς πήγε να στραβώσει. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να παίζουν με την φωτιά, αλλά ευτυχώς για εκείνους στο τέλος δεν «κάηκαν».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά στο ματς, έχοντας για αιχμή του δόρατος τον Κώστα Παπανικολάου. Ο 31χρονος φόργουορντ ήταν καταπληκτικός. Αν και ερχόταν από τραυματισμό, μέτρησε 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, μη χάνοντας σουτ (2/2 τρίποντα, 3/3 δίποντα). Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αυτή τη φορά δεν επανέλαβε το λάθος της Μόσχας με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Δεν τον έκανε αλλαγή στο τέλος του δεκαλέπτου για χάρη του ροτέισον. Κράτησε τον «Παπ» και στη δεύτερη περίοδο, αποφασίζοντας να τον ξεκουράσει (ορθολογικά) στο 15'.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην επίθεση: 15/24 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 4/4 βολές. Στην άμυνα ήταν κάπως μαλθακοί στα πρώτα λεπτά. Λες και απέφευγαν να χρεωθούν με φάουλ. Ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, καθώς η φροντ-λάιν είχε νοκ-άουτ τον Χασάν Μάρτιν, ενώ και ο (ταλαιπωρημένος από τον τραυματισμό του ) Κώστας Παπανικολάου ναι μεν είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, αλλά στην άμυνα δεν θα πήγαινε στις επαφές.

Ο Μουσταφά Φαλ έκανε γεμάτη εμφάνιση, χωρίς να εντυπωσιάσει. Δεν προσέφερε ιδιαίτερα θεαματικές φάσεις, αλλά ήταν εντυπωσιακά ουσιαστικός και πληθωρικός. Μέτρησε 8 πόντους (4/5), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 23 λεπτά συμμετοχής. Έπαιξε και για τον Χασάν Μάρτιν, ο οποίος είναι άγνωστο για πόσο διάστημα θα απουσιάσει. Οι Πειραιώτες, πάντως, έχουν τα μάτια τους στην αγορά για την απόκτηση έξτρα ψηλού. Όχι για να αντικαταστήσει τον Αμερικανό αθλητικό σέντερ, αλλά για την περεταίρω ενίσχυση του ρόστερ με μία επιπλέον λύση. Για να δοθεί μεγαλύτερο βάθος στην ερυθρόλευκη φροντ-λάιν.

Είχε τις καλές του στιγμές ο Κώστας Σλούκας (10 πόντοι, 2/3 τρίποντα, 2/4 τρίποντα και 6 ασίστ), ο οποίος ήθελε να επανέλθει μετά το κακό ματς στη Μόσχα, ο Γιώργος Πρίντεζης παραμένει εντυπωσιακά συνεπής μέσα στο καλάθι (4/5 δίποντα) και ας παίζει λιγότερο, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στάθηκε ψύχραιμος στις κρίσιμες βολές στο τέλος. Ήταν, πάντως, μία ομαδική προσπάθεια και παραμένει εντυπωσιακό πως για ακόμη μία φορά σκόραραν και οι 10 από τους 12 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Δεν λογαριάζουμε τον Μιχάλη Λούντζη, καθώς έπαιξε μόλις 10'' για μία άμυνα. Πλέον, το μυαλό όλων είναι στραμμένο στο ματς της Πέμπτης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Ζητούμενο; Να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του.