Ολυμπιακός: Μονόδρομος το απόρθητο ΣΕΦ

Μόνο νίκες θέλει ο Ολυμπιακός στην εβδομάδα που έρχεται κόντρα σε Άλμπα, Φενέρμπαχτσε, Μονακό - Η σημασία να κρατήσει απόρθητο κάστρο το ΣΕΦ. 

Ολυμπιακός: Μονόδρομος το απόρθητο ΣΕΦ

Το να φτάνει ο Ολυμπιακός στο σημείο να γνωρίζει την ήττα από την ΤΣΣΚΑ και τα μέλη της αποστολής να είναι «σκασμένα» από το αρνητικό αποτέλεσμα είναι ένα δείγμα πως η ομάδα έχει επιστρέψει ισχυρή φέτος. Υπάρχει ένα «κρίμα» για τον τρόπο που χάθηκε το ματς, καθώς σπατάλησε το πρώτο καλό δεκάλεπτο, αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος. Ήταν μία ήττα «εντός προγράμματος», από αυτές που δεν θα κοστίσουν. Το θέμα είναι η συνέχεια και οι επόμενες ημέρες, οι οποίες έχουν τρία «πρέπει».

Ποια είναι αυτά; Να νικήσουν οι Πειραιώτες την Άλμπα, τη Φενέρμπαχτσε και τη Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να δώσει τρεις σερί εντός έδρας αναμετρήσεις, οι οποίες είναι στα… κυβικά τους, και επιβάλλεται να υπερασπιστούν το ΣΕΦ. Άλμπα και Μονακό δεν είναι ομάδες που -τουλάχιστον στη θεωρία- θα διεκδικήσουν θέση στα προημιτελικά και κόντρα σε αυτούς τους αντιπάλους απαγορεύονται οι γκέλες, ειδικά εντός έδρας. Γιατί αυτές είναι ήττες που τις κουβαλάς σαν βαρίδια μέσα στη σεζόν. Ακόμη και η Φενέρμπαχτσε (με ρεκόρ 2-3) δεν είναι ομάδα-φόβητρο όπως στο παρελθόν. Διαθέτει παίκτες με ποιότητα, αλλά ο φετινός Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει αυτό που θέλει.

Πρέπει ο Ολυμπιακός φέτος να υπερασπιστεί το «σπίτι» του, γιατί πέρσι τού κόστισαν οι ήττες στο ΣΕΦ. Έκανε τα περισσότερα (εννιά) διπλά από κάθε άλλη φορά στην Ευρώπη (Παναθηναϊκός, Ζενίτ, Μπαρτσελόνα, Βιλερμπάν, Ερυθρός Αστέρα, Χίμκι, Μακάμπι, Άλμπα, Βαλένθια), αλλά στο «σπίτι» του πέρασαν πολλές ομάδες: Ζαλγκίρις, Εφές, Μπασκόνια, Βαλένθια, Ρεάλ, Βιλερμπάν, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε. Είχε 18 ήττες πέρσι συνολικά, τις μισές στον Πειραιά. Αυτό είναι κάτι που πλήγωσε την ομάδα και εν μέρει οφείλεται στην απουσία του κόσμου λόγω του κορονοϊού, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει επισημάνει πως φέτος θέλει να δει έναν Ολυμπιακό που θα είναι κυρίαρχος, ειδικά στους εντός έδρας αγώνες του. Και μέχρι στιγμής είναι, έχοντας κάνει το «3 στα 3» στο Φάληρο κόντρα σε Μπασκόνια (75-50), Ρεάλ (74-68) και Ζαλγκίρις (83-68), δεχόμενος πάντα κάτω από 68 πόντους και παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Αυτό θα επιδιώξει να κάνει και στη διπλή αγωνιστική που έρχεται κόντρα σε Άλμπα (Τρίτη) και Φενέρμπαχτσε (Πέμπτη).

Ο Ολυμπιακός, πάντως, μέχρι στιγμής έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του στο παρκέ. Άπαντες στο μεγάλο λιμάνι είναι εμφανώς ευχαριστημένοι με την αρτιότητα που έχει χτιστεί το ρόστερ, σύμφωνα πάντα και με το διαθέσιμο μπάτζετ. Διατηρήθηκε ένας βασικός κορμός από πέρσι και σε αυτόν προστέθηκαν τρεις παίκτες (Ουόκαπ, Ντόρσεϊ, Φαλ), οι οποίοι είναι χρήσιμοι και ουσιαστικοί. Η ομάδα παίζει γρήγορο και σύγχρονο μπάσκετ, καλή και πιεστική άμυνα, έχει εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και πλουραλισμό στην επίθεση και παίζει παντού για τη νίκη.

Έχασε μέσα από τα χέρια της το διπλό στη Βαρκελώνη κόντρα στη φιναλίστ Μπαρτσελόνα, ενώ στα πρώτα δέκα λεπτά... τρόμαξε την ΤΣΣΚΑ. Δύο ομάδες που έχουν πάνω από το διπλάσιο μπάτζετ από τους «ερυθρόλευκους». Θα υπάρξουν και άσχημες στιγμές, αλλά αυτά συμβαίνουν. Είναι αδύνατον μία ομάδα να πάει από την αρχή έως το τέλος στα... κόκκινα. Το σημαντικό είναι πως ο φετινός Ολυμπιακός έχει φέρει και πάλι τη χαρά και την ελπίδα με τον τρόπο που λειτουργεί. Άπαντες βλέπουν πως κάτι καλό γίνεται φέτος στο μεγάλο λιμάνι και γι’ αυτό το ΣΕΦ είναι και πάλι σχεδόν γεμάτο σε κάθε ευρωπαϊκό ματς.