Πήγε να κερδίσει με κλεφτοπόλεμο…

Ο Ολυμπιακός με έναν παίκτη πήγε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ - Βέβαια το ίδιο έκανε ουσιαστικά και η ομάδα του Ιτούδη

Πήγε να κερδίσει με κλεφτοπόλεμο…

Ένα τρελό παιχνίδι είδαμε χθες στη Μόσχα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ονειρεμένα, προηγούμενος με 4-15 και 6-18, έχοντας 3/3 δίποντα και 4/4 τρίποντα. Ο Ντόρσεϊ έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12-23 στο 8’. Κάπου εκεί όμως έπεσαν οι διακόπτες για τους «ερυθρόλευκους» και η ΤΣΣΚΑ με οδηγό τον Κλάιμπερν έφερε τούμπα το ματς. Οι Μοσχοβίτες προσπέρασαν με 28-25 και η β’ περίοδος ήταν… μαρτυρική για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια χάνοντας με δέκα πόντους (48-38). Η… εμμονή του Μπαρτζώκα να μη χρησιμοποιεί στο δεύτερο δεκάλεπτο τους Ντόρσεϊ και Παπανικολάου στοίχισε στον Θρύλο, όπως και η επιλογή να μαρκάρει τον Κλάιμπερν ο Πρίντεζης.

Ο Μπαρτζώκας πήρε το… αίμα του πίσω στην επανάληψη, επιλέγοντας σχήμα με τους Βεζένκοφ στο «3», Ζαν-Σαρλ στο «4» και Φαλ στο «5» όταν τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα σκούρα (η ΤΣΣΚΑ πήγε ως και στο +17). Δούλεψε λοιπόν αυτό το σχήμα και ο Ολυμπιακός «ροκάνισε» τη διαφορά. Ο Ντόρσεϊ ήταν ακόμη «καυτός» και ο Θρύλος πλησίασε σε απόσταση αναπνοής στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου (66-63). Η ομάδα του Ιτούδη όμως έδειξε χαρακτήρα, ο Κλάιμπερν ήταν σε μεγάλο βράδυ και η ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη.

Εν ολίγοις, θα λέγαμε πως ο Ολυμπιακός χθες πήγε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ με το δικό της στυλ παιχνιδιού, αλλά αποδείχθηκε κάτι τέτοιο ανέφικτο. Ίσως έγινε λάθος προσέγγιση του παιχνιδιού από το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, αλλά έτσι φέτος θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός. Αυτό μπορεί να είναι και… δίκοπο μαχαίρι, αλλά ας μην τα βάφουμε μαύρα. Ο Ολυμπιακός το πάλεψε μέχρι τέλους, δεν τα παράτησε και ας κρατήσουμε αυτό. Κάθε ήττα είναι διδακτική.

Να σταθούμε, τέλος, και στον παραγκωνισμό του Σλούκα, ο οποίος είδε σχεδόν όλο το β’ ημίχρονο από τον πάγκο, αλλά και στη μικρή συμμετοχή του Λαρεντζάκη. Γενικώς ο Ολυμπιακός έπαιξε λίγο ανορθόδοξα χθες και φαινόταν πως πήγαινε να κερδίσει αποκλειστικά με τον Ντόρσεϊ. Ένας κούκος όμως δεν φέρνει την άνοιξη, ασχέτως αν και η ΤΣΣΚΑ ουσιαστικά με τον Κλάιμπερν κέρδισε…

ΥΓ. Στα παράδοξα της χθεσινής αναμέτρησης και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχασε αν και ήταν συντριπτικά καλύτερος στο index (102 βαθμοί έναντι 85 της ΤΣΣΚΑ!).