EuroLeague: Δοκιμασία του Ολυμπιακού στη Μόσχα

O Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχα, με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

EuroLeague: Δοκιμασία του Ολυμπιακού στη Μόσχα

Με ίδιο ρεκόρ νικών - ηττών, δηλαδή 3-1, θα πάρουν θέση στο τζάμπολ οι Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, την Παρασκευή (22/10, 20:00). Η ομάδα του Πειραιά γνώρισε τη μοναδική ήττα της στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», στην παράταση και με έναν μόλις πόντο κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια και δείχνει ικανή να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν πετύχει τρεις νίκες με κατοστάρες σε ισάριθμα ματς και τώρα καλούνται να δείξουν πως έχουν «μέταλο» νικητή και κόντρα στο σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη.

Στον αντίποδα, η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από δύσκολη εντός έδρας νίκη, με 78-76, επί του Ερυθρού Αστέρα, αλλά χωρίς τους τραυματίες Μάριους Γκριγκόνις, Τόκο Σενγκέλια και τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοβ που έχει αποδειχτεί άτυχος από τότε που αποχαιρέτησε το ΣΕΦ. Οι Ουίλ Κλάιμπερν, Αλεξέι Σβεντ και Γιόχαν Βόιτμαν πάντως είναι πάντα επικίνδυνοι, ενώ υψηλές πιθανότητες να αγωνιστεί για πρώτη φορά με την ΤΣΣΑ στη Euroleague συγκεντρώνει ο Κένεθ Φαρίντ.

Σε παραγωγικότητα η ΤΣΣΚΑ έχει 82,25 πόντους μέσο όρο φέτος, ενώ ο Ολυμπιακός 77,5. Αν η άμυνα των Πειραιωτών είναι αυτή που παρουσιάζει στην πλειονότητα των φετινών αγώνων του και καταφέρει να κρατήσει χαμηλότερα στο σκορ την ΤΣΣΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν υψηλές πιθανότητες για το «διπλό». Με δεδομένο πάντα πως ο «καυτός» Σάσα Βεζένκοφ και οι υπόλοιποι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα.