Μπαρτζώκας: «Η ΤΣΣΚΑ γίνεται πιο δύσκολος αντίπαλος με τον Βόιτμαν στο ‘5’» (vid)

O Γιώργος Μπαρτζώκας τονίζει πως κάνεις δεν θα πρέπει να χαλαρώσει επειδή η ΤΣΣΚΑ θα παίξει χωρίς τους Σενγκέλια και Μιλουτίνοφ.

Μπαρτζώκας: «Η ΤΣΣΚΑ γίνεται πιο δύσκολος αντίπαλος με τον Βόιτμαν στο ‘5’» (vid)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει (22/10, 20:00) την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσει το διπλό, είναι να κάνει ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια.

«Πιστεύω πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να εκτελέσουμε καλά το πλάνο μας και να παίξουμε σκληρά γιατί έτσι παίζει και η ΤΣΣΚΑ. Έχουν πολύ ταλέντο σε όλες τις θέσεις, δημιουργικότητα και καλή εκτέλεση, παρά τις δύο απουσίες στην φροντ λάιν. Επίσης, δεν ξέρω αν θα παίξει ο Γκριγκόνις. Είναι μια ομάδα που έχει δύο τρεις ταλαντούχους παίκτες σε κάθε θέση, οπότε θέλει πολύ καλή ομαδική δουλειά για να μπορέσουμε αν διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ερωτηθείς αν οι απουσίες των δύο ψηλών της ομάδας του Στρατού προκαλούν εφησυχασμό στους «ερυθρολεύκους», ξεκαθάρισε: «Πως μπορούμε να εφησυχάσουμε; Να πούμε πως επειδή δεν παίζει ο Σενγκέλια και ο Μιλουτίνοφ θα κερδίσουμε οπωσδήποτε; Δεν είναι μπορεί να είναι έτσι ποτέ! Θεωρώ πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι πως στο ευρωπαϊκό μπάσκετ οι ομάδες κερδίζουν και οι ομάδες χάνουν.

Η απουσία ενός ή δύο παικτών σε τόσο βαθιά και ποιοτικά ρόστερ που έχουν όλες οι ομάδες, δύσκολα φαίνονται και θα υπάρξει κενό. Άλλωστε η ΤΣΣΚΑ γίνεται πιο δύσκολος αντίπαλος με τον Βόιτμαν στο ‘5’ που μπορεί να σουτάρει από έξω. Δημιουργούνται έτσι διαφορετικές απαιτήσεις στο παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν μπορούμε να πούμε πως θα εφησυχάσουμε».

Τέλος, για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει τη νίκη, είπε: «Θα κοιτάξουμε να κάνουμε καλά αυτά που κάνουμε καλά μέχρι τώρα ως ομάδα και αν είναι δυνατόν να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα. Χρειάζεται να κάνουμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια για να διεκδικήσουμε τη νίκη».