Τέλος εποχής - Στο τέλος της σεζόν αποχωρεί ο Τζόρντι Μπερτομέου - Απόφαση των μετόχων

Με απόφαση των μετόχων της EuroLeague, ο Τζόρντι Μπερτομέου αποχωρεί από την διοίκηση της EuroLeague ύστερα από 21 χρόνια. 

Τέλος εποχής - Στο τέλος της σεζόν αποχωρεί ο Τζόρντι Μπερτομέου - Απόφαση των μετόχων

Ιστορική στιγμή στην EuroLeague καθώς ο Τζόρντι Μπερτομέου θα αποτελέσει παρελθόν από την διοίκηση της διοργάνωσης. Με απόφαση που έλαβαν οι ομάδες-μέτοχοι της EuroLeague, κρίθηκε πως ήρθε το τέλος εποχής για τον Ισπανό παράγοντα, ο οποίος είχε για 21 χρόνια τον ρόλο του προέδρου και CEO της EuroLeague Basketball.

Σήμερα έγινε στη Βαρκελώνη συνεδρίαση με τις ομάδες-μετόχους της διοργάνωσης, αλλά χωρίς την παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου. Όλες οι ομάδες (και οι 13 με τα εγγυημένα συμβόλαια) αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα της αλλαγής. Συμφώνησαν στην αποχώρηση του έμπειρου παράγοντα στο τέλος της σεζόν, δηλαδή το καλοκαίρι του 2022. Έκριναν πως είναι η κατάλληλη στιγμή για μία αλλαγή διοικητικής πλεύσης ώστε η κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη να ενισχυθεί. Οικονομικά, αγωνιστικά και όχι μόνο, μπαίνοντας σε μία νέα και πιο σύγχρονη εποχή.

Το «παρών» έδωσαν φυσικά άνθρωποι τόσο από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, όσο και από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Τους Πειραιώτες εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Σκινδήλιας, έχοντας μαζί του και τον GM, Νίκο Λεπενιώτη. Από τους "πράσινους" βρέθηκαν εκεί ο πρόεδρος, Τάκης Τριαντόπουλος, Βασίλης Παρθενόπουλος (GM) και Σταύρος Ντίνος (Δ.Λ.). Πλέον, αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του Τζόρντι Μπερτομέου στις εξελίξεις.