Ολυμπιακός: Ματς - πυξίδα για τη συνέχεια

Ο Ολυμπιακός απόψε καλείται να αντιδράσει απέναντι στη Ζαλγκίρις (21.00) στο Φάληρο και να δείξει πόσο μακριά θα μπορέσει να φτάσει φέτος στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Ματς - πυξίδα για τη συνέχεια

Η ήττα από την Μπαρτσελόνα ήταν πικρή και σκληρή. Όχι μόνο γιατί ήρθε στην παράταση αλλά και επειδή χάθηκε στις λεπτομέρειες. Για ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ, για ένα άστοχο σουτ. Και είναι κρίμα γιατί η ομάδα έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα διπλό απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο αλλά και σε μία δύσκολη έδρα από την οποία θα περάσουν ελάχιστες ομάδες.

Από την άλλη, όμως, η ακόμη μία καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη κόντρα στη φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας είναι ένα επιπλέον δείγμα πως η ομάδα βαδίζει στον σωστό δρόμο. Οι Πειραιώτες έχουν χημεία, ομοιογένεια, ξεκάθαρους ρόλους αλλά και μαχητικό αγωνιστικό πνεύμα. Επέβαλαν τον ρυθμό τους στο πρώτο ημίχρονο, οι Καταλανοί αντέδρασαν στο τρίτο δεκάλεπτο και σε ένα σημείο όπου άλλοι σύλλογοι ίσως και να είχαν καταρρεύσει, ο Ολυμπιακός επέστρεψε!

Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος ξεχειλίζουν από αυταπάρνηση. Δεν πανικοβάλλονται από την πίεση, έχουν πίστη στην ομάδα τους, ενώ διαθέτουν και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Πέρα από ποιότητα και ταλέντο, στο ρόστερ υπάρχει τεράστιο κίνητρο από όλους, σε κάθε παιχνίδι, ώστε η ομάδα φέτος να πετύχει. Δεν χρειάζεται να το λένε. Το δείχνουν στην πράξη πως ο φετινός Ολυμπιακός στην καλή του μέρα μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα. Και αυτό μέχρι στιγμής είναι ένα παράσημο για τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με τη σωστή αγωνιστική τους νοοτροπία.

Καμία αντίρρηση πως βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς, αλλά δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις τρομάξει τρεις ισπανικές ομάδες, από την κατά γενική ομολογία κορυφαία λίγκα της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» ταπείνωσαν στο ΣΕΦ την Μπασκόνια με 25 πόντους διαφορά, νίκησαν την πανίσχυρη Ρεάλ στο Φάληρο παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ και κοψοχόλιασαν την Μπαρτσελόνα του τεράστιου μπάτζετ μέσα στη Βαρκελώνη, η οποία ανακουφίστηκε με το χαμένο σουτ του Κώστα Σλούκα στην παράταση. Ο Ολυμπιακός φέτος και πάλι βρυχάται!

Κόντρα στη Ζαλγκίρις υπάρχει το «πρέπει»

Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα βέβαια πέρασε και ο Ολυμπιακός καλείται να αντιδράσει άμεσα απόψε κόντρα στη Ζαλγκίρις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένα ματς το οποίο έχει μεγαλύτερο άγχος σε σχέση με την αναμέτρηση στη Βαρκελώνη αλλά και ένα «πρέπει». Μία ήττα στη χώρα των Καταλανών είναι από τις λεγόμενες «εντός προγράμματος». Αν, όμως, οι Πειραιώτες θέλουν φέτος να διακριθούν, να πετύχουν και σε πρώτη φάση να επιστρέψουν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ματς όπως κόντρα στους «πράσινους» θα πρέπει να τα «καθαρίζουν». Και το τονίζουμε αυτό, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια η λιθουανική ομάδα έχει εξελιχθεί σε κακό μπελά για τους «ερυθρόλευκους». Στις τελευταίες τρεις συναντήσεις τους στο Φάληρο η Ζαλγκίρις έχει επικρατήσει στις δύο, με τελευταία στην περσινή πρεμιέρα της διοργάνωσης. Πέρσι, μάλιστα, οι Λιθουανοί επικράτησαν εις διπλούν (μέσα - έξω) απέναντι στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως οι Λιθουανοί φέτος έχουν κάνει κακό ξεκίνημα, έχοντας τρεις σερί ήττες από Βιλερμπάν (88-76), Ζενίτ (64-70) και Ερυθρό Αστέρα (73-61). Γεγονός που έφερε και αλλαγή προπονητή στους «πράσινους», καθώς ανέλαβε ο κόουτς Γιούρι Ζντοβτς. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλεται απόψε να επικρατήσουν, γιατί ενδεχόμενη ήττα θα την κουβαλούν μέσα στη σεζόν...