Πρίφτης: «Να είμαστε πιο συνεπείς στα ριμπάουντ»

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει αύριο (15/10, 22.00) τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague στην Ισπανία και ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στον τομέα των ριμπάουντ

Πρίφτης: «Να είμαστε πιο συνεπείς στα ριμπάουντ»

Τη Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει αύριο βράδυ (15.10, 22.00) ο Παναθηναϊκός και ολοκληρώνει έτσι τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague επί ισπανικού εδάφους.

Ο τεχνικός των «πρασίνων», Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στον τομέα των ριμπάουντ αλλά και στα εύκολα λάθη που πρέπει να αποφύγουν οι παίκτες του.

«Γνωρίζουμε καλά τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με σπουδαίο ρόστερ. Υπάρχουν σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε και το κυριότερο είναι το γρήγορο transition παιχνίδι που διακρίνει τη Ρεάλ. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα της κάθε επιθετικής τους κατοχής.

Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους σε πρώτο χρόνο έπειτα από δικά μας λάθη στην πάσα και στην ντρίμπλα. Αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο είμαστε καλοί καθώς δεν κάνουμε πολλά λάθη ως ομάδα, ωστόσο θα πρέπει να το διατηρήσουμε».

Και συνέχισε: «Φυσικά, θα πρέπει επίσης να είμαστε πιο συνεπείς στον τομέα των ριμπάουντ που ήταν και ένα από τα προβλήματα που είχαμε στο τελευταίο μας παιχνίδι. Τέλος, αναμφίβολα, ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελέσουμε στην επίθεση, το να βρούμε ελεύθερα σουτ και να έχουμε καλό μακρινό σουτ θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι δύσκολο να διεκδικήσεις τέτοια παιχνίδια εκτός έδρας χωρίς καλό μακρινό σουτ».