Μπαρτζώκας: «Παίζουμε με την Ρεάλ, την πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη»

Ως την πιο έτοιμη ομάδα -αυτή τη στιγμή- στην Ευρώπη, χαρακτήρισε την Ρεάλ Μαδρίτης ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος καλεί τους παίκτες του να μείνουν πιστοί στο πλάνο τους, ώστε να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα στο ματς της Παρασκευής (8/10).

Μπαρτζώκας: «Παίζουμε με την Ρεάλ, την πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Προσεγγίζουμε το παιχνίδι με τον βαθμό δυσκολίας που η Ρεάλ μπορεί να σου βάλει. Η γνώμη μου είναι πως αυτή την στιγμή είναι ίσως η πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει τον ίδιο πολύ καλό προπονητή για πολλά χρόνια και έναν κορμό παικτών. Έχει κάνει προσθήκες πολύ έμπειρων που εκτός από το «βάθος» που της δίνουν, μπορούν να κρατήσουν τον ρυθμό ψηλά, χωρίς να κουράζονται. Όποιος μπαίνει είναι πολύ αξιόλογος παίκτης. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε από την ευκολία που νίκησε την Εφές στην πρεμιέρας, αλλά και από το είναι αήττητη ως τώρα. Έχουμε δύσκολη αποστολή και πρέπει να εκτελέσουμε απόλυτα το πλάνο μας για να μπορέσουμε να νικήσουμε».

Για το αν θα κριθεί το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό από την μονομαχία των δύο σέντερ, Φαλ και Ταβάρες, αλλά και στα ριμπάουντ, τόνισε: «Δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα συνεργασιών και ποτέ δεν είναι μόνο ένας υπεύθυνος για το οτιδήποτε. Έχει σχέση καθαρά με το ομαδικό παιχνίδι. Ούτε είναι σίγουρο ότι θα παίζει ο Φαλ όταν είναι μέσα ο Ταβάρες και θα βγαίνει όταν δεν είναι στην πεντάδα της Ρεάλ. Αυτό που έχει σημασία είναι η ομαδική δουλειά και στα ριμπάουντ. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να πασάρουμε πολύ. Αυτό είναι το ζητούμενο. Θα πρέπει όταν η μπάλα περνάει κοντά στο καλάθι και κλεινόμαστε, να αντιμετωπίζουμε την άμυνά τους πασάροντας σωστά είτε στην δυνατή είτε στην αδύναμη πλευρά. Αν δεν μετακινήσουμε γρήγορα την μπάλα δεν έχουμε καμία τύχη. Το εγωιστικό παιχνίδι θα το εκθέσει σίγουρα η Ρεάλ».

Τέλος για τα ψηλά σχήματα της Ρεάλ και το πόσο αναγκαίο είναι ο Ολυμπιακός να τρέξει στον αιφνιδιασμό, δήλωσε: «Φέτος δεν παίζουν καθόλου με δύο πεντάρια στην αρχική πεντάδα, συνέβαινε πέρυσι. Παίζει στο «4» ο Γιαμπουσέλ, ενώ τον αντικαθιστούν κάποια σμολ φόργουορντ όπως ο Τέιλορ ή ο Ρούντι. Όταν υπάρχουν δύο πολύ ψηλοί και εσύ θες να επιτεθείς στο τρανζίσιον, θα δυσκολευτείς να έχει την κατοχή γιατί θα πιέσουν πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ. Οπότε καλύτερα να μιλήσουμε μετά το παιχνίδι για όλα αυτά και να σας πω τι μας έδωσε η Ρεάλ και τι κάναμε εμείς».