Πρίφτης: «Είναι ένα ξεκίνημα μιας μεγάλης διαδρομής» (vid)

Ο Δημήτρης Πρίφτης παραχώρησε δηλώσεις στην ΝΟVA ενόψει της πρεμιέρας του Παναθηναϊκού στη φετινή EuroLeague με αντίπαλο την Μονακό

Πρίφτης: «Είναι ένα ξεκίνημα μιας μεγάλης διαδρομής» (vid)

Την Πέμπτη (30/9, 20:00) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μονακό στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της EuroLeague.

O Δημήτρης Πρίφτης παραχώρησε δηλώσεις στη NOVA ενόψει του αγώνα, αλλά και της χρονιάς που αναμένεται να ξεκινήσει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «πράσινων»:

Για τα συναισθήματα του για την έναρξη της Euroleague: «Δεν νιώθω διαφορετικά επειδή είναι το ξεκίνημα της Euroleague, νιώθω ότι είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα σε ένα μεγάλο τουρνουά μαραθώνιο αλλά δεν νιώθω κάτι, νιώθω σαν ένα οποιοδήποτε παιχνίδι δεν αλλάζει κάτι μέσα μου. Αυτό πιο πολύ μπορεί να ισχύει για τους γύρω, πάντως εγώ πραγματικά δεν νιώθω κάτι ιδιαίτερο. Όμως είναι ένα ξεκίνημα μιας μεγάλης διαδρομής η οποία ξέρουν όλοι ότι είναι πολύ απαιτητική και θα πρέπει να είμαστε γενικά σκληροί πνευματικά και ταυτόχρονα να είμαστε και έχουμε και ένα πνεύμα συλλογικότητας και ομαδικότητας».

Για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague με την Μονακό: «Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ότι μου φάνηκε καλό ή κακό είναι ότι είναι θα πάμε να παίξουμε. Προφανώς το πρόγραμμα δεν είναι πολύ εύκολο, λόγω ταξιδιών και σίγουρα η ομάδα μας έχει ένα πλεονέκτημα όταν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ. Άρα μπορεί να πει κάποιος θεωρητικά ότι αυτό είναι ένα μειονέκτημα, το πρόγραμμα έτσι όπως ξεκινάει αλλά μπορεί κερδίζοντας, “κλέβοντας” κάποια παιχνίδια αυτό το κακό πρόγραμμα στην αρχή να γυρίσει ανάποδα και είναι πλεονέκτημα για εσένα».

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της Μονακό: «Έχει κάνει δυο προσθήκες στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας οι οποίες είναι κομβικές και του Τζέιμς ο όποιος είναι ιδιαίτερος παίκτης στην περιφέρεια και μεγάλη απειλή και του Τόμας ο οποίος είναι έμπειρος παίκτης στην Euroleague και έχει ένα χαρακτηριστικό, το “low post” παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι με αυτούς τους δύο παίκτες δεν τους έχουμε δει, πάντως είναι μια ομάδα που έχει καλά γκάρντ, πολύ καλό μακρινό σουτ και έχει και μέγεθος είναι μια ψηλή ομάδα και έχει πολύ καλή εικόνα στα τουρνουά που έπαιξε μέχρι τώρα».

Για το επίπεδο χημείας στο οποίο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός: «Προσπαθούμε και το θετικό είναι ότι κάθε μέρα βελτιωνόμαστε, πρέπει να σταθεροποιηθούμε σε ένα μέσο επίπεδο βελτίωσης και πάνω εκεί να συνεχίσουμε να χτίζουμε, είναι μια διαδικασία η οποία δεν τελειώνει».