Δίπλα δίπλα Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Ζέλικο Ομπράντοβιτς (vid)

Τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου του 3ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Δίπλα δίπλα Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Ζέλικο Ομπράντοβιτς (vid)

Στη συνέντευξη Τύπου του 3ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» έδωσε το παρών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και δήλωσε:

«Προτού αναφερθώ στο τουρνουά, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενός από τους μεγαλύτερους ανθρώπους του ευρωπαϊκού μπάσκετ που έφυγε από τη ζωή. Είναι δύσκολο να κινείσαι στο ΟΑΚΑ και να μην βλέπεις τον Παύλο ή τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Αυτό το τουρνουά μας δίνει τη δυνατότητα να κρατάμε ζωντανή την μνήμη του.

Θα ήθελα να πω ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ στον φίλο Ζέλικο. Μαζί του έγιναν όλα αυτά που βλέπετε εδώ μέσα... (έδειξε τα λάβαρα στο ΟΑΚΑ). Πάντα αποδέχεται την πρόσκληση για αυτό το τουρνουά, ανεξάρτητα με το πρόγραμμα των ομάδων του. Είναι ένα άτομο που ξέρει να σέβεται και να δείχνει την αγάπη του στο παρελθόν του. Να ευχηθώ να γίνει ένα ωραίο τουρνουά και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει. Να βγουν τα συμπεράσματά τους. Εύχομαι οι ομάδες να έχουν υγεία και όχι τραυματισμούς. Να γίνουν ωραίοι αγώνες και να νικήσει ο καλύτερος. Άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους αποδέχθηκαν την πρόσκληση».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της Παρτιζάν τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση. Για μένα και τους παίκτες μου, είναι τεράστια ευκαιρία να δώσουμε ακόμα δυο ματς υψηλού επιπέδου απέναντι σε ομάδες με εμπειρία. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ. Πολλές φορές στο παρελθόν έχω πει πόσο χαρούμενος είμαι κάθε φορά που επιστρέφω.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε την προσωπική μου σχέση με τον Παύλο. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που μου δίδαξε πολλά. Δεν θα ξεχάσω τι έκανε για μένα, για την ομάδα και τον σύλλογο. Όχι μόνο μπασκετικά. Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, που μάθαινες πολλά από εκείνον. Ευχαριστώ Δημήτρη που μας κάλεσες...

Όταν υπάρχει απώλεια δυο ανθρώπων όπως ο Παύλος και ο Ντούντα, πρέπει να δει κανείς τον αντίκτυπο που έχουν σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι αυτοί θα μας λείπουν για πάντα, ήταν δυο άνθρωποι πολύ σημαντικοί.

Δεν ξέρω πόσες φορές έχω μιλήσει για το τι έκανε ξεχωριστό τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ήταν πάντα κοντά μας, βοηθούσε κάθε στιγμή αυτά τα 13 χρόνια που ήμουν εδώ, προσπαθούσε να μας ηρεμεί όλους. Δεν ήμασταν μόνο πρόεδρος και προπονητής, η σχέση μας ήταν κάτι παραπάνω. Μου έδινε συμβουλές. Για έναν άνθρωπο σε αυτή την ηλικία να έρχεται κάθε βράδυ, να μας κατανοεί... Ήταν ένα πολύ σημαντικό άτομο».