Ολυμπιακός: Ο μπερδεμένος Μακ Κίσικ και ο Φαλ

O Σακίλ ΜακΚίσικ που δείχνει μπερδεμένος στην πεντάδα του Ολυμπιακού με το νέο ροτέισον, αλλά και οι βραδιές του Μουσταφά Φαλ που θα τον ζορίσουν

Ολυμπιακός: Ο μπερδεμένος Μακ Κίσικ και ο Φαλ

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ είναι ένα από τα... λαβράκια του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Ένας παίκτης που ήρθε με χαμηλές προσδοκίες, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε μεταγραφή-λαχείο. Τρομερά αθλητικός, καταπληκτικός στο να τελειώνει τις φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, βελτίωσε το περιφερειακό του σουτ, ενώ παραμένει εξαιρετικός και στο κομμάτι της άμυνας. Δείχνει, πάντως, να μπερδεύεται, είτε όταν παίζει κυρίως στη θέση «3» είτε όταν η ομάδα κινείται σε σετ παιχνίδι. Δηλαδή σε ένα πιο αργό τέμπο.

Δεν ήταν τυχαίο που ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε αρκετή ώρα σχήμα με τρεις γκαρντ (Σλούκα, Ουόκαπ, Λαρεντζάκη), καθώς αυτή η έμπνευση έδειχνε να αποδίδει καλύτερα στο παρκέ. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έκανε σερί λάθη και έπαιρνε κακές επιλογές, μη δείχνοντας να πατάει καλά στα πόδια του. Η Μονακό διάβασε το παιχνίδι του και τον περιόρισε. Είναι και θέμα μέρας. Όμως, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσει η ομάδα ενόψει της συνέχειας. Στο πώς θα τον κάνει να γίνεται θετικός για την ομάδα, ακόμη και στην κακή του βραδιά, ακόμη και όταν δεν θα βρει μπάλες στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο Μουσταφά Φαλ ήταν κάτι που έλειπε από τον Ολυμπιακό. Ένα μεγάλο κορμί, το οποίο θα προσφέρει δύναμη, ύψος και μέγεθος μέσα στη ρακέτα. Αποτελεσματικότητα στα τελειώματα κοντά στο καλάθι αλλά και... φόβο σε κάθε αντίπαλο που θα προσπαθήσει να πλησιάσει μέσα στη ρακέτα. Όμως, ο θηριώδης Γάλλος σέντερ έχει και τις αδυναμίες του.

Για παράδειγμα, τώρα που βρήκε τον Μοτεγιούνας κόντρα στη Μονακό, ο Λιθουανός ψηλός έβγαινε συχνά μακριά από τη ρακέτα. Το γεγονός τον ζόρισε και τον έφθειρε. Έδωσε λίγα πράγματα και πέρασε αρκετή ώρα στον πάγκο, καθώς φάνηκε να μην του ταιριάζει το ματς. Θα υπάρξουν όμως και τέτοιες βραδιές που οι Ζαν-Σαρλ και Μάρτιν θα είναι πιο λειτουργικοί στο «5». Όπως θα υπάρξουν και αναμετρήσεις κόντρα σε ψηλούς τύπου Ταβάρες, Μιλουτίνοβ, Σανλί, Ταρζέφσκι, Γκουντάιτις, Παπαγιάννη και Τζεκίρι, στις οποίες θα είναι απαραίτητος.