Η ευκαιρία του Ολυμπιακού στη νέα Ευρωλίγκα

Ο νέος Ολυμπιακός μπορεί να κάνει κάτι καλό στη φετινή Ευρωλίγκα 

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού στη νέα Ευρωλίγκα

Τρία χρόνια εκτός πλέι οφ είναι πολλά για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν δύσκολα στην Ευρωλίγκα, αλλά είναι έτοιμοι φέτος για την ολική επιστροφή τους. Όπως έχει εξελιχθεί η Ευρωλίγκα, με όλες τις ομάδες ανταγωνιστικές, πρώτος στόχος πλέον είναι η είσοδος στην οχτάδα και μετά βλέπουμε. Ο Ολυμπιακός περνάει στη μετά Σπανούλη εποχή και στη μεταγραφική περίοδο έγιναν λίγες κινήσεις αλλά καλές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θέλησε να «γκρεμίσει» την ομάδα και έκανε προσεκτικές κινήσεις εκεί όπου έκρινε ότι χρειαζόταν ενίσχυση. Αποκτήθηκαν λοιπόν τέσσερις παίκτες, οι Ουόκαπ, Ντόρσεϊ και Λούντζης στην περιφέρεια και ο Φαλ στη φροντλάιν. Η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού, μετά την αποχώρηση του Σπανούλη, ισχυροποιήθηκε πολύ και αν υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί είναι πάλι για τη ρακέτα. Με τις αποδόσεις για τη νέα χρονιά να έχουν βγει, οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες βλέπουν τον Ολυμπιακό μέσα στην οχτάδα, κάτι που δείχνει ότι υπολογίζονται ξανά οι «ερυθρόλευκοι». Βέβαια, όπως γράφουμε συνέχεια, όλα στο γήπεδο κρίνονται.

Επ’ ευκαιρία, ας δούμε με μια γρήγορη ματιά τι έκαναν και οι υπόλοιπες ομάδες το καλοκαίρι. Οι μπουκ φέρνουν ως φαβορί της νέας Ευρωλίγκας τις γνωστές Εφές, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ. Οι Τούρκοι, νικητές της περσινής διοργάνωσης, κράτησαν τον βασικό τους κορμό (συμπεριλαμβανομένου του Λάρκιν) και πήραν μόνο τον ταλαντούχο Πετρούσεφ. Οι Καταλανοί από τη μεριά τους πήραν τους Λαπροβίτολα, Γιοκουμπάιτις, Χέις και Σανλί. Όσο για τους Μοσχοβίτες, έφεραν πίσω μετά από χρόνια τον Σβεντ, ενώ πήραν και τον Γκριγκόνις.

Στην πρώτη ταχύτητα είναι επίσης η Ρεάλ, η Ολίμπια Μιλάνο, η Φενέρμπαχτσε και η Ζενίτ. Οι Μαδριλένοι ενισχύθηκαν με τους Ουίλιαμς-Γκος, Ερτέλ, Χάνγκα και Γιαμπουσέλε, ενώ οι Τούρκοι πήραν τους Πολονάρα, Χένρι, Σαγιόκ και Μπούκερ, με νέο προπονητή τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Οι Μιλανέζοι δυνάμωσαν με τους Μέλι, Τζέριαν Γκραντ, Χολ, Τρόι Ντάνιελς και τον Ντίνο Μήτογλου. Αρκετές κινήσεις έκανε και η ομάδα του Πασκουάλ, φέρνοντας στην Αγία Πετρούπολη τους Λόιντ, Νάπιερ, Φράνκαμπ, Κουζμίνσκας και Μίκι.

Από κει και πέρα έχουμε τις ομάδες που θα παλέψουν για την είσοδό τους στην οχτάδα. Η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου πήρε μπόλικους Αμερικανούς, τους Κενάν Έβανς, Ντέρικ Ουίλιαμς, Κάμερον Τέιλορ, Τζέιλεν Ρέινολντς και Τζέιμς Νάναλι. Έμεινε ο Ουίλμπεκιν. Η Μπασκόνια έχτισε την ομάδα από την αρχή, παίρνοντας τους Μπάλντγουιν, Νόκο, Ένοχ, Γκρέιντζερ, Φοντέκιο, Μαρίνκοβιτς και Κοστέλο. Η περσινή έκπληξη Μπάγερν έφερε στο Μόναχο τους Ρούμπιτ, Ντε Σον Τόμας, Ουόλντεν, Οθέλο Χάντερ και Γιάραμαζ.

Για κάτι καλό θα παλέψει και ο Παναθηναϊκός με τον Πρίφτη στον πάγκο και νέες προσθήκες τους Έβανς, Φλόιντ, Ουάιτ, Μέικον και Πέρι. Εάν έρθει ο Μάικ Τζέιμς, ανεβαίνει αυτομάτως επίπεδο ο ΠΑΟ. Υπολογίσιμα ρόστερ δημιούργησαν επίσης οι Ζαλγκίρις και Ούνιξ, ενώ ακόμη και οι φαινομενικά πιο αδύναμες ομάδες, όπως η Βιλερμπάν, ο Ερυθρός Αστέρας, η Μονακό και η Άλμπα, δεν θα έχουν σε καμία περίπτωση ρόλο κομπάρσου. Και η φετινή Ευρωλίγκα αναμένεται να είναι συναρπαστική!

ΥΓ.: Είδαμε τον «Άνθρωπο του Θεού». Δεν είναι και αριστούργημα αλλά ούτε και απαράδεκτο όπως αμέσως το χαρακτήρισαν οι κριτικοί. Στον κόσμο, πάντως, φαίνεται να αρέσει.