Ολυμπιακός: Δυσκολεύει του Τόμας - Σενάριο για Μάθιους

O Mατ Τόμας έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ, ζήτησε διορία έως και την 20η Αυγούστου και η περίπτωσή του απομακρύνεται - Σενάριο για την περίπτωση του Γκάρισον Μάθιους στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Δυσκολεύει του Τόμας - Σενάριο για Μάθιους

Ο Ματ Τόμας είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έμεινε ελεύθερος από τη Γιούτα Τζαζ. Εξαιρετικός σουτέρ, με έφεση στο τρίποντο, ο οποίος μπορεί να δώσει μεγάλη επιθετική ώθηση στους Πειραιώτες. Έχει το ένστικτο του σκόρερ, κάτι που αναζητά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός εξέτασε την περίπτωσή του και προχώρησε σε επαφή με την πλευρά του παίκτη, γνωστοποιώντας το ενδιαφέρον της ομάδας για εκείνον. Ο παίκτης είναι κολακευμένος από το... φλερτ των Πειραιωτών, αλλά έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά του είναι το ΝΒΑ. Δεν είναι όμως αρνητικός στο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βαλένθια, κατακτώντας μαζί της το Γιούροκαπ το 2019 με πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι γνώστης του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ασχέτως αν δεν έχει παίξει ποτέ του στην Ευρωλίγκα.

Υπάρχουν, όμως, δύο... αγκάθια στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κατ’ αρχάς ο Ματ Τόμας έχει πρώτο στόχο να παραμείνει στις ΗΠΑ και ζήτησε διορία για να απαντήσει στην πρόταση του Ολυμπιακού έως την 20ή Αυγούστου. Θέλει, δηλαδή, άλλες περίπου δέκα μέρες, ώστε να εξαντλήσει τα περιθώρια για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Το γεγονός αυτό δεν άρεσε στους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι δεν μπορούν να τον περιμένουν μέχρι τότε. Γιατί παράλληλα ενδέχεται να χαθούν κι άλλοι διαθέσιμοι αθλητές σε αυτό το κρίσιμο διάστημα. Δεύτερον, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ποσά, ο 26χρονος γκαρντ δείχνει να έχει ένα υψηλό κασέ, το οποίο δύσκολα μπορεί να καλύψει ο Ολυμπιακός. Βέβαια, με τις σωστές διαπραγματεύσεις, και με τον παίκτη να γνωρίζει στο τέλος πως δεν έχει ελπίδες για το ΝΒΑ, είναι σίγουρο πως θα αλλάξει τα δεδομένα του για τις ετήσιες απολαβές του για την επιστροφή στην Ευρώπη.

Η ουσία, όμως, αυτήν τη στιγμή είναι πως δυσκολεύει η κατάσταση. Η θελκτική περίπτωση του Αμερικανού σουτέρ δείχνει να απομακρύνεται. Είναι ρίσκο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον περιμένει έως την 20ή Αυγούστου (αν ο παίκτης απαντήσει αρνητικά, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί ξεκρέμαστος), οπότε οι Πειραιώτες έχουν αρχίσει να κοιτάζουν κι άλλους παίκτες για τη θέση του έξτρα περιφερειακού στο ρόστερ της ομάδας. Δεν θα πρέπει πάντως να θεωρούμε πως είναι «τελειωμένη υπόθεση». Μέσα στις επόμενες δύο τρεις μέρες η υπόθεσή του θα ξεκαθαρίσει οριστικά. Εδώ, βέβαια, δεν παίζει μπάλα μόνος του ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες έχουν πλησιάσει τον Ματ Τόμας.

Σενάριο για Μάθιους

Μία από τις εναλλακτικές λύσεις που κοιτάζει ο Ολυμπιακός είναι από τις ΗΠΑ. Βλέπετε, δεν υπάρχουν πλέον προσιτές και διαθέσιμες λύσεις στην Ευρώπη, οπότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στρέψει το βλέμμα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οι Πειραιώτες, λοιπόν, έχουν ξεχωρίσει και την περίπτωση του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ Γκάρισον Μάθιους. Πρόκειται για τον 25χρονο (24/10/1996) σουτέρ (1,96 ύψος), ο οποίος αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με την ομάδα των Ουίζαρντς. Τους τελευταίους μήνες όμως ήταν μέλος της μικρής ομάδας της Ουάσινγκτον, στη δεύτερη λίγκα του πρωταθλήματος. Έχει τη φήμη του καλού σουτέρ, είναι παίκτης με δυνατότητες, αλλά δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην καριέρα του στην Ευρώπη.