25η αγωνιστική, πράξη δεύτερη

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάμπεργκ στον Πειραιά και η Ζαλγκίρις την Φενέρμπαχτσε στο Κάουνας, στα πιο σημαντικά παιχνίδια της δεύτερης "δόσης" για την 25ης αγωνιστική της Euroleague.

25η αγωνιστική, πράξη δεύτερη
Eurokinissi

ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Ουνικάχα Μάλαγα (19:00)

Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΤΣΣΚΑ, υποδέχεται στην κρύα Μόσχα την ισπανική Μάλαγα που βρίσκεται στην 10η θέση. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θέλει τη νίκη προκειμένου να έρθει ένα «βήμα» πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης στην “regurar season”, που θα της φέρει στα “Play Off” έναν πιο «βατό» αντίπαλο. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» περισσότερο για τους δύο βαθμούς της νίκης. Έχοντας δύο ήττες παραπάνω από την Μακάμπι που είναι στην 8η θέση, οι Ανδαλουσιανοί θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα που έχουν για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ τους η ΤΣΣΚΑ έφυγε με το «διπλό» από την «Μάρτιν Καρπένα Αρένα» με σκορ 89-80. “MVP” του ματς ήταν ο Σέρχι Ροντρίγκεθ που είχε πετύχει 21 πόντους με 4/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα , 4/4 βολές, 4 ασίστ, ένα κλέψιμο ενώ συγκέντρωσε 22 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης

Ζαλγκίρις Κάουνας- Φενερμπαχτσέ (20:00)

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής (με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρονται άμεσα από το αποτέλεσμα), η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, θα φιλοξενήσει την Φενέρ του παλιού προπονητή του Λιθουανού στον Παναθηναϊκό, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τα «καναρίνια» βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας ισόβαθμα με τον Ολυμπιακό με ρεκόρ 17-17, ενώ η ομάδα του Κάουνας είναι μόνη της στην 4η θέση με ρεκόρ 15-9. Στο πρώτο παιχνίδι οι Λιθουανοί «άλωσαν» την Κωνσταντινούπολη με σκορ 90-89 και πρωταγωνιστή ποιον άλλον; Μα φυσικά το μεγάλο τους αστέρι, τον Καναδό Κέβιν Πάνγκος που πέτυχε 22 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ.

Ολυμπιακός- Μπάμπεργκ (21:00)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τον δήμιο αντίπαλο του, την γερμανική Μπάμπεργκ. Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 17-7 και έρχεται με πολύ καλή ψυχολογία μετά την μεγάλη νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού την προηγούμενη εβδομάδα. Η Μπάμπεργκ βρίσκεται στην 13η θέση με 9 νίκες και 15 ήττες και διαθέτει τους …γνώριμους σε εμάς Ζήση και Χάκετ. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, οι Γερμανοί επικράτησαν με 67-65 με τον Ολυμπιακό να «αυτοκτονεί» στα τελευταία έξι λεπτά (προηγείτο στο 34’ με 62-52). Κορυφαίος παίκτη της αναμέτρησης ήταν ο Ντορέλ Ράιτ (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Μπαρτσελόνα- Ερυθρός Αστέρας(22:00)

Σε ένα από τα πιο αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής, η 15η Μπαρτσελόνα(7-17) θα αντιμετωπίσει στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» τον 11ο Ερυθρό Αστέρα (10-14). Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, οι Σέρβοι είχαν επιβληθεί στο Βελιγράδι με 90- 82, με τον Τέυλορ Ρότσεστι να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση (22 πόντοι (2/2 βολ., 7/11 δίπ., 2/5 τρίπ.), 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ και κανένα λάθος σε 28:55).