Oλυμπιακός: Ο δρόμος για την οκτάδα δεν θα είναι εύκολος...

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να επιστρέψει στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος -  Οποιαδήποτε έκπτωση στο ρόστερ η ομάδα θα την... πληρώσει στο παρκέ.

Oλυμπιακός: Ο δρόμος για την οκτάδα δεν θα είναι εύκολος...

Σιγά σιγά οι ομάδες της Ευρωλίγκας ολοκληρώνουν τα ρόστερ τους. Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, οι περισσότεροι σύλλογοι ισχυροποιούνται, έχοντας κάνει δυναμικές μεταγραφικές κινήσεις, και η είσοδος στην οκτάδα μόνο εύκολος δρόμος δεν θα είναι. Στόχος του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν θα είναι η επιστροφή στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, από τα οποία απέχει τα τελευταία χρόνια.

Τελευταία συμμετοχή ήταν εκείνη το 2018 όταν τερμάτισε στην 3η θέση στην κανονική περίοδο, αλλά ακολούθως αποκλείστηκε από τη Ζαλγκίρις, αν και είχε το πλεονέκτημα έδρας. Ακολούθησε η αποτυχία του 2019 με τον Ντέιβιντ Μπλατ, το 2020 τούς έβαλε... φρένο ο κορονοϊός (αν και η ομάδα ήταν ήδη εκτός οκτάδας), ενώ και στη σεζόν που πέρασε το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν τα κατάφερε. Η αποχή του Ολυμπιακού από την ελίτ της Ευρωλίγκας είναι κάτι που πληγώνει το πρεστίζ της ομάδας και οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν. Είναι εφικτό όμως;

Αν ρίξουμε μία ματιά στους αντιπάλους του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, το επίπεδο δυσκολίας αλλά και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλα! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, του τρομερού ντουέτου Λάρκιν - Μίτσιτς, θα είναι και φέτος το φαβορί για τον τίτλο. Η Μπαρτσελόνα των Μίροτιτς, Καλάθη και Χίγκινς θα έχει στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ και η Αρμάνι Μιλάνο των Χάινς, Ροντρίγκεθ και Μήτογλου, πλέον, θα έχει σκοπό να δώσει ξανά το «παρών» σε φάιναλ φορ. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζεται ενισχυμένη με τους Ουίλιαμς-Γκος, Χάνγκα και Ερτέλ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας των Μιλουτίνοβ - Σενγκέλια είναι σταθερή αξία στην τελική τετράδα της διοργάνωσης, ενώ και η Ζενίτ δυνάμωσε ακόμη περισσότερο με τους Μίκι και Λόιντ.

Η Φενέρμπαχτσε κινήθηκε εντυπωσιακά φέτος στις μεταγραφές, αποκτώντας τους Χένρι, Πολονάρα και Μπούκερ, ενώ κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει και την Μπάγερν. Οι Γερμανοί, οι οποίοι φέτος έδωσαν δυναμικό «παρών» στα πλέι οφ, έφεραν στο ρόστερ τους τούς Χίλιαρντ και Οθέλο Χάντερ! Η Μπασκόνια θα είναι ανταγωνιστική με τους Γκρέιντζερ και Μπάλντγουιν, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις Μακάμπι και Ζαλγκίρις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πήχης έχει ανέβει και η επιστροφή του Ολυμπιακού στα προημιτελικά της διοργάνωσης δεν θα είναι εύκολη. Κάποτε, την περασμένη δεκαετία, η παρουσία της ομάδας στα πλέι οφ ήταν κάτι δεδομένο. Πλέον δεν είναι.

Οι Πειραιώτες πέρσι τερμάτισαν στη 12η θέση (με αρνητικό ρεκόρ 16-18), δείγμα πως θα πρέπει φέτος να παλέψουν αρκετά αλλά και να ενισχυθούν ουσιαστικά, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους. Αυτήν τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει τρεις μεταγραφικές κινήσεις: έχουν ανακοινώσει τους Τόμας Ουόκαπ (γκαρντ), Μουσταφά Φαλ (σέντερ) και Μιχάλη Λούντζη (γκαρντ).

Η ομάδα διαθέτει έναν αξιόλογο κορμό από πέρσι (Μάρτιν, Βεζένκοφ, Πρίντεζη, Μακ Κίσικ, Σλούκα, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Ζαν-Σαρλ), πάνω στον οποίο θα στηριχθεί, αλλά θα πρέπει να ενισχυθεί δυναμικά στις θέσεις που έχουν μείνει κενές. Το ρόστερ της ομάδας δείχνει να «διψά» και να έχει μεγάλη ανάγκη για έναν καθαρόαιμο σουτέρ, για έναν σκόρερ, ο οποίος θα δώσει ώθηση στο παιχνίδι της ομάδας. Τώρα αν θα είναι αυτός ξεκάθαρος σούτινγκ γκαρντ ή «3άρι» ή παίκτης που θα μπορεί να αγωνιστεί στις δύο θέσεις, αυτό θα το αποφασίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αν, όμως, δεν αποκτηθεί παίκτης με ταλέντο και ικανότητα, και η ομάδα στραφεί σε λύση από τα... κάτω ράφια, τότε οι φιλοδοξίες της θα είναι συγκρατημένες ενόψει της νέας σεζόν. Υπήρχαν καλές επιλογές, αλλά ο Ολυμπιακός τις άφησε. Όπως για παράδειγμα την περίπτωση του Νταρούν Χίλιαρντ, ο οποίος κατέληξε στην Μπάγερν. Υπάρχουν, όμως ακόμη αξιόλογες λύσεις, τις οποίες οι Πειραιώτες δεν θα πρέπει να αφήσουν, αν πραγματικά θέλουν να δώσουν ξανά το «παρών» στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Βλέπετε, είναι τόσο μεγάλος πλέον ο ανταγωνισμός στην Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε έκπτωση και αν κάνεις στο ρόστερ σου να την... πληρώσεις αγωνιστικά μέσα στο παρκέ.