Ομπράντοβιτς: Τα κλαμπ της Euroleague να παίζουν μόνο στα playoffs των πρωταθλημάτων τους

Προτάσεις που θα συζητηθούν έκανε ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε συνέντευξή του στο ισπανικό περιοδικό «Gigantes».

Ομπράντοβιτς: Τα κλαμπ της Euroleague να παίζουν μόνο στα playoffs των πρωταθλημάτων τους

Ο σέρβος κόουτς αναφερόμενος στο βαρύ πρόγραμμα των καλαθοσφαιριστών που οι ομάδες τους αγωνίζονται στην Euroleague, πρότεινε την είσοδο των ομάδων της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας, απευθείας στα playoffs των τοπικών τους πρωταθλημάτων.

«Η EuroLeague πρέπει να γίνει σαν το NBA. H EuroLeague μεγαλώνει και το καλεντάρι πρέπει να αλλάξει. Οι ομάδες πρέπει να παίζουν 1 ή 2 μήνες στις τοπικές λίγκες. Ή μόνο στα playoffs. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου τους παίκτες, πρέπει να τους δώσουμε τον χρόνο να ακουστούν και να πουν τι θέλουν. Δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τη μπάλα για τουλάχιστον ένα μήνα», είπε ο κόουτς Ομπράντοβιτς, ενώ έχρισε κορυφαίο παίκτη του κόσμου τον Λεμπρόν Τζέιμς:

«Έχει τρομερά φυσικά προσόντα και μπορεί να κάνει τα πάντα», σημείωσε ο «Ζοτς», ενώ κληθείς να σχολιάσει την ομάδα του, Φενέρμπαχτσε είπε: «Είχαμε σημαντικούς τραυματισμούς. Οι Ντίξον και Κάλινιτς που έμειναν από την περσινή πεντάδα ήταν τραυματίες. Οι Μπογκντάνοβιτς και Γιούντο έφυγαν. Έμεινε μόνο ο Βέσελι. Αλλά δεν… κλαίω. Η ομάδα είναι αποφασισμένη να πετύχει ξανά. Βλέπω το πάθος που έχουν και το λατρεύω».