Ο Λούντζης είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό

O Oλυμπιακός συνεχίζει να εμπιστεύεται τους γηγενείς παίκτες - Νέα επένδυση στο πρόσωπο του Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος φέτος με τον Προμηθέα απέδειξε πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. 

Ο Λούντζης είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό

Τον Απρίλιο του 2019 ο Μιχάλης Λούντζης βίωσε την πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του. Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους μήνες. Το Λαύριο τον στήριξε και τον κράτησε στην ομάδα του. Το 2020 έμεινε ελεύθερος. Αν και δέχτηκε ζεστό ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, εκείνος προτίμησε να αγωνιστεί στον Προμηθέα. Εκτιμούσε πως εκεί θα βρει το κατάλληλο περιβάλλον (προπονητή, συμπαίκτες, διοίκηση), ώστε να αναδείξει με τη σωστή δουλειά το ταλέντο του.

Ο Μάκης Γιατράς τον στήριξε, τον εμπιστεύτηκε και στο Γιούροκαπ έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Αξιοσημείωτη η τρομερή του εμφάνιση κόντρα στην Μπούρσασπορ, όταν μέτρησε 16 πόντους (3/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα (στην κανονική διάρκεια) μέτρησε 7.1 πόντους (60.7% δίποντα, 30.1% τρίποντα), 2.4 ασίστ, 3.6 ριμπάουντ και 0.9 κλεψίματα, αγωνιζόμενος σε 20 ματς, με 22.1 λεπτά συμμετοχής. Στην Ευρώπη μέτρησε 6.7 πόντους (56.7% δίποντα, 34.6% τρίποντα), 3.1 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις κέρδισαν την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος και ζήτησε την απόκτησή του για να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή των «ερυθρολεύκων».

Το όνομά του είχε κάνει ντόρο το 2014. Όταν μόλις 16 (!) ετών πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Διέπρεψε με τις μικρές εθνικές μας ομάδες, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων. Έπαιξε δανεικός σε Τρίκαλα και Λαύριο, καθώς δεν μπορούσε να βρει χρόνο στους «πράσινους», αλλά στον Προμηθέα φέτος εκτόξευσε την απόδοσή του. Πλέον δείχνει έτοιμος για να διακριθεί στον Ολυμπιακό.

Είναι στο χέρι του να κερδίσει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής αλλά και πιο ενεργό ρόλο. Μέσα από την προετοιμασία της ομάδας αλλά και από τη δουλειά που θα κάνει θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών και των συμπαικτών του. Έχει καλή σωματοδομή, είναι ικανός χειριστής της μπάλας, είναι εξαιρετικός στο να διεισδύει στο αντίπαλο καλάθι, ενώ βγάζει και ενέργεια στην άμυνα. Αν είναι κάτι που χρειάζεται να βελτιώσει, αυτό είναι το δημιουργικό κομμάτι. Στο μεγάλο λιμάνι, πάντως, εκτιμούν πως ο παίκτης έχει σημαντικά περιθώρια εξέλιξης.