Oλυμπιακός: Η ζωή μετά τον Σπανούλη - Έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ!

Το «ΦΩΣ» αναλύει τα δεδομένα στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική σεζόν (2021-2022) - Έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ της ομάδας μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη. 

Oλυμπιακός: Η ζωή μετά τον Σπανούλη - Έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ!

Ο Ολυμπιακός καλείται να προχωρήσει στη νέα σεζόν χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Για πρώτη φορά μετά από 11 σερί χρόνια, στα οποία η ομάδα του Πειραιά αναγεννήθηκε, ζώντας τεράστιες επιτυχίες, τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια δεν θα έχουν την παρουσία του. Πώς όμως διαμορφώνεται πλέον το ρόστερ των Πειραιωτών για την επόμενη χρόνια; Ποιοι παίκτες καλούνται να βγουν μπροστά; Ποιες είναι οι νέες προσθήκες που θα γίνουν; Ας αναλύσουμε τα δεδομένα, μπαίνοντας στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πλέι μέικερ: Σλούκας, Ουόκαπ, Λούντζης

Στη θέση του πλέι μέικερ ο Ολυμπιακός θα έχει για μπροστάρη και ηγέτη του τον Κώστα Σλούκα, με τον Τόμας Ουόκαπ για συμπαραστάτη στο συγκεκριμένο πόστο. Βέβαια, θα υπάρχουν και στιγμές που θα παίζουν και μαζί στο βασικό σχήμα, αλλά στον «άσο» αυτοί θα αποτελούν το δίδυμο. Ειδικά ο 31χρονος Έλληνας διεθνής γκαρντ θα έχει τα... κλειδιά στα χέρια του, καθώς ήδη έχει διαμορφωθεί μία ομάδα γύρω από εκείνον. Για να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα ταλέντα του.

Τρίτος πλέι μέικερ ο 23χρονος Μιχάλης Λούντζης, με τον οποίο υπάρχει ήδη συμφωνία. Οι Πειραιώτες θέλουν να ποντάρουν στο ταλέντο του Έλληνα μπασκετμπολίστα, έστω και αν αυτή η γενιά δεν δείχνει να έχει την ποιότητα εκείνων των περασμένων ετών. Κανείς δεν ξεχνά και την περίπτωση του νεαρού Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος θα έχει βοηθητικό ρόλο. Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να δοθεί δανεικός.

Στο «2»: Μακ Κίσικ, Λαρεντζάκης και Κάρτερ

Στο πόστο του σούτινγκ γκαρντ θα αγωνίζεται πλέον κυρίως εκεί ο Σακίλ Μακ Κίσικ, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και στο «3». Μπορεί να μην έχει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια (αν και το έχει βελτιώσει), αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή είναι η θέση όπου αισθάνεται κυρίως και ο ίδιος πιο άνετα. Και είναι δεδομένο πως θα συνεχίζει να δημιουργεί ρήγματα σε κάθε αντίπαλη άμυνα.

Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης, αναβαθμίζεται ο ρόλος του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στο «2». Θα έχει περισσότερο ενεργό ρόλο. Ο Ολυμπιακός για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ ήθελε διακαώς τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά το θέμα του δεν προχώρησε. Αναμένεται πάντως να ενισχύσει τη θέση με τον Τάισον Κάρτερ του Λαυρίου, σε μία επένδυση που θέλει να κάνει η ΚΑΕ. Υπάρχει η άποψη πως ο παίκτης έχει το ταλέντο και τις δυνατότητες να εκτοξεύσει τις μετοχές του στα ύψη στο άμεσο μέλλον.

Σμολ φόργουορντ: Παπανικολάου, Λάιτι, ίσως και Χαραλαμπόπουλος

O Kώστας Παπανικολάου ήταν μεγάλη απώλεια πέρσι για τον Ολυμπιακό. Από τη νέα σεζόν όμως θα επιστρέψει γερός και δυνατός! Θα αποτελέσει και πάλι το βασικό «τριάρι» των «ερυθρολεύκων», με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναμένει από εκείνον (όπως και από τον Σλούκα) να ηγηθούν της νέας προσπάθειας. Είναι παίκτης-βαρόμετρο για τους Πειραιώτες.

Μαζί του (κατά πάσα πιθανότητα) θα υπάρχει και ο Ντέιβιντ Λάιτι. Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ της Βιλερμπάν, με τον οποίο έχουν ήδη συμφωνήσει οι Πειραιώτες. Ένας αθλητικός παίκτης με ικανότητες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν είναι σουτέρ, αλλά έχει καλό ποστ παιχνίδι. Έχουν παρουσιαστεί... σύννεφα τις τελευταίες μέρες στην υπόθεσή του, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως θα έχουμε αίσιο τέλος στην υπόθεση. Όσον αφορά τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, οι πιθανότητες παραμονής του είναι μοιρασμένες.

Πάουερ φόργουορντ: Βεζένκοφ, Πρίντεζης και Ζαν-Σαρλ

Στη θέση «4» ο Ολυμπιακός διαθέτει την κλάση, την ποιότητα και την πείρα του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος θα είναι και ο αρχηγός της ομάδας από τη νέα σεζόν. Μαζί του ο τρομερός Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος πέρσι πραγματοποίησε την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Αγωνιστική εκτόξευση για τον Βούλγαρο φόργουορντ και στο μεγάλο λιμάνι θα αναμένουν από εκείνον να σημειώσει μία εξίσου σπουδαία χρονιά. Ως τρίτος παίκτης στη θέση ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Ο Γάλλος ψηλός θα αποτελεί και φέτος μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση, βοηθώντας και στο «5» όποτε χρειαστεί.

Σέντερ: Μάρτιν, Φαλ και... Αντετοκούνμπο!

Ο Χασάν Μάρτιν εξελίχθηκε σε σέντερ-λαβράκι πέρσι. Ένας εξαιρετικός αθλητικός σέντερ με δυνατότητες και φέτος υπάρχει η άποψη ότι θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος. Υστερεί σε ύψος (2,01 μ.), αλλά αυτή την αδυναμία ήρθε να καλύψει ο Ολυμπιακός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τον θηριώδη Γάλλο σέντερ (2,18 μ.) Μουσταφά Φαλ, για τον οποίο υπάρχει η άποψη πως θα εξελιχθεί στη μεταγραφή της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον Κώστα Αντετοκούνμπο σε εξαιρετικό κλίμα. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση. Θέλει και ο παίκτης να φορέσει τα ερυθρόλευκα, αλλά αυτό που τον «καίει» κυρίως είναι να ξέρει πως θα βρίσκεται σε μια ομάδα όπου θα έχει ενεργό χρόνο συμμετοχής. Οι Πειραιώτες πάντως του έχουν τονίσει πως θέλουν να επενδύσουν στο ταλέντο του, έχοντας πλάνο και πρόγραμμα για εκείνον.