Ολυμπιακός: Ομάδα γύρω από τον Σλούκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να στελεχώσει με τέτοιο τρόπο το ρόστερ του Ολυμπιακού, ώστε να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ιδιοφυές παιχνίδι του 31χρονου γκαρντ

Ολυμπιακός: Ομάδα γύρω από τον Σλούκα

Ο Ολυμπιακός πέρσι έκανε μία μεγάλη και σημαντική επένδυση, επαναφέροντας στο μεγάλο λιμάνι τον Κώστα Σλούκα. Μία εξαιρετική κίνηση όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά κυρίως από θέμα ουσίας. Ο 31χρονος πλέον γκαρντ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της Ευρωλίγκας και αναμφίβολα ανήκει στους πρωτοκλασάτους στη θέση του. Σε μία δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, γνωρίζοντας ότι τα έσοδα θα μειώνονταν, οι Αγγελόπουλοι έβαλαν... βαθιά το χέρι στην τσέπη και έδωσαν τα ρέστα τους για να φέρουν πίσω τον παίκτη από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σε τεράστια εκτίμηση τόσο τον χαρακτήρα όσο φυσικά και το αγωνιστικό προφίλ του Σλούκα. Του υποσχέθηκε ότι τον προορίζει για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και αυτό το έκανε πράξη. Άλλωστε φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 27,4 λεπτά συμμετοχής, με 11 πόντους (40,4% στο τρίποντο) και 6 ασίστ ανά παιχνίδι. Έπαιξε σε 34 ματς και στα 33 από αυτά ξεκίνησε βασικός! Ο Έλληνας τεχνικός λοιπόν θέλει φέτος να ποντάρει ακόμη περισσότερο στις δυνατότητες του Θεσσαλονικιού γκαρντ. Επιθυμεί να χτίσει την ομάδα γύρω του, τόσο ώστε ο αθλητής να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ταλέντο του όσο και για να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Να έρθουν οι νίκες, αλλά φυσικά να παρουσιάσουν και οι Πειραιώτες ένα περισσότερο θελκτικό μπάσκετ.

Ο Έλληνας τεχνικός λοιπόν επέλεξε τον Τόμας Ουόκαπ στους γκαρντ ώστε να τον τοποθετήσει δίπλα στον Κώστα Σλούκα. Ο πρώτος είναι ένας περισσότερο σκληροτράχηλος αμυντικός, με αθλητικότητα, που παίζει με ενέργεια, ο οποίος συνεισφέρει τόσο σε σκορ όσο και σε δημιουργία. Δεν είναι ο παίκτης που θα πάει στο «ένας εναντίον ενός», δεν είναι σουτέρ, αλλά είναι ενεργός στην επίθεση. Φέτος τέλειωσε τη σεζόν με 8,2 πόντους (37,1% τρίποντα), 4,5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα, σε 24 λεπτά συμμετοχής με τη Ζαλγκίρις. Υπάρχει η άποψη ότι το συγκεκριμένο δίδυμο θα μπορέσει να λειτουργήσει αρμονικά, όπως και ότι με αυτόν τον τρόπο ο Σλούκας θα έχει τη δυνατότητα να απελευθερωθεί από κάποιες ευθύνες. Για να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ταλέντο του.

Παράλληλα, η έλευση του Μουσταφά Φαλ δίνει μέγεθος στον Ολυμπιακό, αλλά και ένα «θεριό» στην άμυνα, το οποίο θα προστατέψει την «ερυθρόλευκη» ρακέτα. Με τα 218 εκατοστά του θα δημιουργεί φόβο σε όποιον επιχειρεί να πλησιάσει τα «κόκκινα» καλάθια, ενώ θα ζορίσει και τα αντίπαλα μεγάλα κορμιά. Παράλληλα όμως έχει καλές κινήσεις στην επίθεση. Παίζει με πλάτη και διαθέτει εξαιρετικά τελειώματα. Δεν είναι τυχαίο το 70% (!) που μέτρησε στα δίποντα. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά λειτουργικός και στις συνεργασίες πικ εν ρολ. Για το ύψος του δεν είναι αργός και είναι δεδομένο πως θα δούμε αρκετές φορές τον Σλούκα με τον Φαλ να συνεργάζονται. Ο 31χρονος διεθνής γκαρντ είναι εξαιρετικός πασέρ, αρτίστας στο πικ εν ρολ και με τον Γάλλο σέντερ θα επιχειρήσουν να κάνουν τη ζημιά στην εκάστοτε αντίπαλη άμυνα.

Στο «3» ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος με τους Σακίλ Μακ Κίσικ και Κώστα Παπανικολάου, με τον πρώτο να παίζει και στο «2» όποτε χρειαστεί. Στο «4» οι Πειραιώτες είναι πλήρεις με τους Σάσα Βεζένκοφ, Γιώργο Πρίντεζη και Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ενώ στο «5» υπάρχουν οι Φαλ, Χασάν Μάρτιν και γίνεται προσπάθεια να έρθει ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Στους γκαρντ έχουμε τους Σλούκα, Ουόκαπ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ενώ άγνωστο είναι πώς θα πορευτεί το θέμα του Βασίλη Σπανούλη. Αυτό που φαίνεται πως λείπει από την ομάδα είναι ένας καθαρόαιμος σουτέρ-σκόρερ στο «2». Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προχωράει την υπόθεση του Ντέιβιντ Λάιτι, ο οποίος ναι μεν έχει δυνατότητες, αλλά εκτελεστής δεν είναι...