Ολυμπιακός: Τα δεδομένα με Κώστα Αντετοκούνμπο

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Κώστα Αντετοκούνμπο που έχει μείνει ελεύθερος από τους Λέικερς. Σε πολύ καλό κλίμα οι συζητήσεις και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του. Κομβικό κομμάτι ο ρόλος του. 

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα με Κώστα Αντετοκούνμπο

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν τη στελέχωση του ρόστερ τους. Έχουν ανακοινώσει τον Αμερικανό γκαρντ της Ζαλγκίρις, Τόμας Ουόκαπ, έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Γάλλο σέντερ Μουσταφά Φολ, ενώ τα έχουν βρει σε όλα και με τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ Ντέιβιντ Λάιτι. Παράλληλα, προέκυψε ενδιαφέρον για έναν ακόμη μπασκετμπολίστα και μάλιστα Έλληνα!

Ο λόγος για τον 23χρονο (20/11/1997) φόργουορντ/σέντερ (2,08 ύψος) Κώστα Αντετοκούνμπο. Πρόκειται για τον μικρότερο αδερφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τους Λέικερς. Με την ομάδα του Λος Άντζελες, μάλιστα, κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ πέρσι. Βέβαια, είχε μικρό και διακριτικό ρόλο στο ροτέισον. Φέτος μέτρησε 3.7 λεπτά παρουσίας στο παρκέ με 0.7 πόντους και 1.3 ριμπάουντ. Αγωνίστηκε ελάχιστα.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική μας ομάδα και θα τη βοηθήσει στο προολυμπιακό τουρνουά, έχει τα αυτιά του ανοιχτά για το ΝΒΑ, αλλά παράλληλα έχει το μυαλό του και σε ομάδες της Ευρωλίγκας. Μάλιστα, δείχνει να έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή του στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει «ζεστό» ενδιαφέρον για τον παίκτη και ο αθλητής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να παίξει μπάσκετ στην EuroLeague για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν συζητήσεις με τον Κώστα Αντετοκούνμπο και επιθυμούν να τον κάνουν μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας. Είναι Έλληνας παίκτης, έχει διαβατήριο, δεν πιάνει θέση ξένου, έχει ταλέντο, προοπτική και στο μεγάλο λιμάνι έχουν την επιθυμία να επενδύσουν στις ικανότητες του 23χρονου φόργουορντ/σέντερ. Δεν υπάρχει κάτι αρκετά προχωρημένο αυτή τη στιγμή, αλλά οι κουβέντες έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα.

«Σε βλέπουμε σαν ένα σημαντικό πρότζεκτ»

Οι Πειραιώτες ξεκαθάρισαν στην πλευρά του παίκτη πως βλέπουν τον Κώστα Αντετοκούνμπο σαν έναν σημαντικό πρότζεκτ, πάνω στο οποίο θέλουν να επενδύσουν για πολλά χρόνια, αν δεν επιλέξει τελικά να γυρίσει στις ΗΠΑ. Όχι με ένα μικρό συμβόλαιο, αλλά και με ένα μεγάλο, το οποίο μπορεί να έχει ακόμη και τετραετή διάρκεια, με μπάι-άουτ μόνο για το ΝΒΑ. Του ξεκαθάρισαν μάλιστα πως δεν θα σταθούν εμπόδιο στην καριέρα του, εφόσον παρουσιαστεί μελλοντικά μία καλή ευκαιρία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο δρόμος για εκεί θα είναι πάντα ανοιχτός για εκείνον.

Είναι κομβικό σημείο ο ρόλος του στην ομάδα

Αυτό, βέβαια, που ενδιαφέρει αρκετά τόσο τον Κώστα Αντετοκούνμπο, όσο και την πλευρά του παίκτη, είναι ο ρόλος του στην ομάδα. Βλέπετε, στους Λέικερς είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό ρυθμό και ο ίδιος "καίγεται" να πάει σε μία ομάδα που θα παίξει μπάσκετ. Είναι σημαντικό να εμπεδώσει ο αθλητής πως υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για εκείνον. Πώς θα δουλευτεί σωστά, πώς θα του δοθεί ουσιαστικός χρόνος συμμετοχής, ειδικά στο ενδεχόμενο που ο Ολυμπιακός επιστρέψει στην Α1. Το συμβόλαιο δεν είναι τόσο σημαντικό. Ούτε το οικονομικό, ούτε η διάρκειά του. Δεν θα υπάρξει εκεί πρόβλημα. Μεγαλύτερη σημασία έχει για τον παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του σε έναν σύλλογο που θα είναι ενεργός και σημαντικός.

Είναι ένας φόργουορντ/σέντερ με ικανότητες, προσόντα και προοπτική (έχει τρομερή έφεση σε άμυνα, μπλοκ, ριμπάουντ, ικανότατος να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και να τελειώνει τις φάσεις στον αιφνιδιασμό), και για να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ταλέντο του «πρέπει» να παίξει. Δεν είναι τέλειος! Έχει και αδυναμίες, αλλά υπάρχει η άποψη πως σε ένα μεγάλο και σοβαρό σωματείο, θα έχει τη δυνατότητα να προοδεύσει και να εξελιχθεί. Έχει την προοπτική, εφόσον δουλευτεί σωστά, να εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής στην EuroLeague μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι Πειραιώτες, πάντως, ξεκαθάρισαν στον Κώστα Αντετοκούνμπο πως έχουν πλάνο για εκείνον και θέλουν να δουλέψουν μαζί του. Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε τη μεγάλη εξέλιξη που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια ο Νίκολα Μιλουτίνοφ παίζοντας μπάσκετ στο μεγάλο λιμάνι. Βέβαια, το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι κάπως γεμάτο στους ψηλούς. Στο "5" βρίσκονται οι Χασάν Μάρτιν και Μουσταφά Φαλ, ενώ στο "4" υπάρχουν οι Σάσα Βεζένκοφ, Γιώργος Πρίντεζης και Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Όμως, είναι δεδομένη η μεγάλη επιθυμία των "ερυθρολεύκων" να τον προσθέσουν στο δυναμικό τους.

Τον θέλουν και οι δύο «αιώνιοι»

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ/σέντερ, άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση του Ολυμπιακού , του φάνηκε ελκυστική, θα την σκεφτεί και θα απαντήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ύστερα από τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας στο προολυμπιακό τουρνουά. Να τονίσουμε, βέβαια, πως πέρα από τους Πειραιώτες, ενδιαφέρον για τον αθλητή έχει δείξει και ο Παναθηναϊκός.

Στο περασμένο φιλικό κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ σημείωσε 14 πόντους. Ο Ρικ Πιτίνο τον χρησιμοποιεί κυρίως στη θέση «5», έχει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες για να ανταποκριθεί στη θέση, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως πάουερ φόργουορντ.