Oλυμπιακός: Η ευκαιρία του Μουσταφά Φαλ

Ο Ολυμπιακός θα ενισχύσει το ρόστερ του στη θέση "5" με τον θηριώδη Μουσταφά Φαλ - Η μεγάλη ευκαιρία του Γάλλου σέντερ να αναδείξει το παιχνίδι του.

Oλυμπιακός: Η ευκαιρία του Μουσταφά Φαλ

Ο Μουσταφά Φαλ έχει δείξει αγωνιστική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Φέτος, μάλιστα, έκανε την καλύτερή του σεζόν με τη Βιλερμπάν στην EuroLeague. Μέτρησε 8.8 πόντους, με το εντυπωσιακό 70.1% στα δίποντα (103/147 προσπάθειες), συν 5.5 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και 1.8 ασίστ ανά παιχνίδι. Κόντρα στην Άλμπα, μάλιστα, έκανε... θραύση.

Το σύστημα αξιολόγησης "έγραψε" τον αριθμό "42" για εκείνον, έχοντας 25 πόντους (10/12 δίποντα), 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, σε ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ. Ένας σέντερ που ξέρει να αξιοποιεί τα 2.18 εκατοστά του. Κρύβει τα καλάθια, προστατεύει τη ρακέτα της ομάδας του και έχει μάθει να είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός στο να τελειώσει τις φάσεις μέσα στο "ζωγραφιστό". Και κυρίως έχει μάθει να προκαλεί έναν μόνιμο φόβο σε κάθε αντίπαλο που θα επιχειρήσει να πλησιάσει κοντά στο καλάθι.

Πλέον, είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Να αγωνιστεί σε μία ομάδα με ιστορία, παράδοση και επιτυχίες στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον η μεγάλη υπερδύναμη της περασμένης δεκαετίες, αλλά αναμφίβολα είναι ένα κλαμπ που θα διεκδικήσει την παρουσία του στα προημιτελικά. Στα 29 του χρόνια, λοιπόν, του δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία. Να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί σε έναν μεγάλο σύλλογο, αλλά και πως είναι ένας ψηλός κορυφαίου επιπέδου. Έχει το δικό του κίνητρο.

Οι Πειραιώτες είναι κοντά στην απόκτησή του και με αυτόν τον τρόπο θα καλύψουν το κενό που παρουσιάστηκε μέσα στη ρακέτα, ύστερα από την αποχώρηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ένα μεγάλο κορμί το οποίο φάνηκε να χρειάζεται η ομάδα στη σεζόν που πέρασε. Μπορεί να μην είναι γρήγορος, αλλά αναμφίβολα θα βάλει δύσκολα στον κάθε αντίπαλο "δεινόσαυρο" που θα συναντήσει μπροστά του. Δεν είναι γρήγορος, αλλά είναι εξαιρετικός στο να αποτελέσει το "ερυθρόλευκο" θεριό κάτω από την ρακέτα του Ολυμπιακού.