Oλυμπιακός: Το «όχι» του Ουίλιαμς-Γκος έφερε στροφή σε Ουόκαπ

Ο Ουίλιαμς-Γκος βαδίζει προς Μαδρίτη, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει προτεραιότητά του το ΝΒΑ και ο Ολυμπιακός έχει κάνει στροφή στον Τόμας Ουόκαπ που μένει ελεύθερος από τη Ζαλγκίρις. 

Oλυμπιακός: Το «όχι» του Ουίλιαμς-Γκος έφερε στροφή σε Ουόκαπ

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Ναι μεν οι Πειραιώτες είχαν ένα προβάδισμα χρόνου, καθώς ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους από τις αρχές Απρίλη, αλλά οι διαθέσιμες λύσεις (τόσο για ψηλό όσο και για περιφερειακούς) είτε είναι ακριβές είτε περιορισμένες από θέμα ποιότητας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε διακαώς τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Έδειξε μεγάλη βελτίωση το τελευταίο διάστημα, έχει πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ενώ γνωρίζει και τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια. Ο παίκτης δεν ήταν αρνητικός να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι. Όταν, όμως, κατάλαβε πως είναι περιζήτητος, έχοντας πρωτοκλασάτες ομάδες να ενδιαφέρονται για εκείνον (Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε, Μιλάνο), ουσιαστικά έκανε... πέρα τον Ολυμπιακό και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Μαδρίτης.

Παράλληλα, στον Πειραιά κινήθηκαν για την απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ έδειχνε ζεστός, αλλά μόλις πήρε την ελευθερία του από τη Μακάμπι έδωσε ξεκάθαρη προτεραιότητα στο να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Σε όλα αυτά, βέβαια, ας μην ξεχνάμε και την άρνηση του Τζόρνταν Λόιντ, του τρίτου σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος θα καταλήξει στη Ζενίτ. Άπαντες είχαν καταλάβει πως θα επέλεγε ομάδα με γνώμονα τα χρήματα. Δικαίωμά του.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι αξιόλογες και πρωτοκλασάτες λύσεις για παίκτες μειώνονται για τον Ολυμπιακό όσον αφορά τις θέσεις των γκαρντ. Πλέον στο μεγάλο λιμάνι ρίχνουν ματιές σε παίκτες που βρίσκονται σε πιο... χαμηλό ράφι, που είναι πιο προσιτοί. Στον Πειραιά, λοιπόν, τις τελευταίες μέρες έχουν δώσει έμφαση στην περίπτωση του Τόμας Ουόκαπ. Του 28χρονου (30/12/1992) Αμερικανού γκαρντ από το Τέξας (1,93 μ.), ο οποίος την τελευταία τριετία αγωνίζεται στη Ζαλγκίρις. Φέτος πραγματοποίησε καλή σεζόν, έχοντας μέσον όρο 8.2 πόντους (46.9% δίποντα, 37.1% τρίποντα, 90.6% βολές), 4.5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1.1 κλέψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Κορυφαία φετινή του εμφάνιση εκείνη κόντρα στην Μπασκόνια στη Βιτόρια (14 πόντοι, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 ριμπάουντ), δείχνοντας το εύρος των δυνατοτήτων του, ενώ ήταν τρομερός και στην αυλαία της διοργάνωσης απέναντι στον Παναθηναϊκό: 18 πόντοι, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ. Έχει πείρα στην Ευρωλίγκα, έχει δυνατότητες σε σκορ και δημιουργία, αναδείχτηκε στον κορυφαίο αμυντικό της χρονιάς στη Λιθουανία, αλλά προφανώς και δεν πρόκειται για πρωτοκλασάτο γκαρντ.

Υπάρχει, πάντως, η άποψη πως μπορεί να ταιριάξει δίπλα στον Κώστα Σλούκα. Ας μην ξεχνάμε πως οι Πειραιώτες έχουν επενδύσει ένα μεγάλο συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ και αναμφίβολα θέλουν να στηρίξουν το παιχνίδι του. Κάτι που έκαναν στο παρελθόν (για παράδειγμα) με τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις με την πλευρά του Τόμας Ουόκαπ και υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να επέλθει συμφωνία. Όμως, η υπόθεση δεν είναι εύκολη, καθώς για τον παίκτη έχουν δείξει "ζεστό" ενδιαφέρον τόσο η Αναντολού Εφές, όσο και η Μακάμπι. Βλέπετε, πλέον δεν υπάρχουν πολλές καλές λύσεις για τις θέσεις των γκαρντ, οι οποίες είναι και διαθέσιμες, με αποτέλεσμα η κάθε ομάδα να είναι πρόθυμη να δώσει τα... ρέστα της για να πάρει έναν εξ αυτών. Και το θέμα είναι ποια θα είναι τα όρια που θα βάλει η πειραϊκή ΚΑΕ στον μεταγραφικό ανταγωνισμό που ήδη βιώνει.