Ολυμπιακός για Γκος, Ντόρσεϊ, Λαντέιλ: To «τέλος» και οι υποθέσεις που ζορίζουν

Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για τους τρεις υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού - Οι εξελίξεις στις υποθέσεις των Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Τζοκ Λαντέιλ. 

Ολυμπιακός για Γκος, Ντόρσεϊ, Λαντέιλ: To «τέλος» και οι υποθέσεις που ζορίζουν

Ο Ιούνιος μπήκε, η φετινή EuroLeague ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός καλείται να γίνει περισσότερο δραστήριος στο μεταγραφικό παζάρι. Έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του από τις αρχές Απρίλη, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει σε συμφωνία με κανέναν παίκτη! Βέβαια, υπήρξαν και προβλήματα. Θέματα υγείας, κρούσματα από τον κορονοϊό, τα οποία και ανησύχησαν τους "ερυθρόλευκους". Πάντως, έγιναν κινήσεις. Υπήρξαν επαφές και συζητήσεις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει τρεις καλές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ του. Δύο στις θέσεις των γκαρντ και έναν σέντερ. Κύριο ζητούμενο; Να διαθέτουν όλοι τους εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague και φυσικά να διαθέτουν ποιότητα, όντας παράλληλα σε καλή ηλικία. Ούτε παίκτες-στοιχήματα ψάχνει, αλλά ούτε και βετεράνους. Οι μπασκετμπολίστες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας είναι τρεις: Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Τζοκ Λαντέι.

Ανταγωνισμός και ΝΒΑ έφεραν «σύννεφα» για Γκος-Ντόρσεϊ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εξαιρετική άποψη τόσο για τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος όσο και για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Μάλιστα, αμφότεροι έχουν κοινό μάνατζερ. Έγιναν επαφές και για τους δύο παίκτες. Οι περιπτώσεις τους, όμως, όλο και δυσκολεύουν το τελευταίο διάστημα. O λόγος; Ο πρώτος, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα τη σεζόν 2018-2019, έβλεπε με καλό μάτι το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Πειραιά. Οι συζητήσεις είχαν γίνει σε εξαιρετικό κλίμα (τόσο με εκείνον, όσο και με τον ατζέντη του) και υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο.

Πλέον, όμως, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος κρατά αποστάσεις και η περίπτωση του δείχνει να απομακρύνεται! Βλέπετε, έχει δεχτεί το ενδιαφέρον από Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε και Αρμάνι Μιλάνο. Έκανε σπουδαία σεζόν φέτος με την Κουμπάν, έχει δείξει μεγάλη βελτίωση και σε μία εποχή που οι αξιόλογοι γκαρντ... σπανίζουν, τα μάτια αρκετών ομάδων έπεσαν πάνω του. Μάλιστα, τα ΜΜΕ από την Ισπανία αναφέρουν πως οι Μαδριλένοι κινούνται "ζεστά" για την απόκτησή του, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις. Του προσφέρουν ένα αρκετά καλό συμβόλαιο, ύστερα και από το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Πιέρια Χένρι από τη Μπασκόνια.

Όσον αφορά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, έχει κάνει στροφή... για το ΝΒΑ. Ήταν γνωστό πως το είχε στο μυαλό του, αλλά από τη στιγμή που αποχώρησε από τη Μακάμπι και επέστρεψε στις ΗΠΑ έχει «παγώσει» τις συνομιλίες για Ολυμπιακό και παραμονή στην EuroLeague. Δεν είναι τυχαίο πως είπε «όχι» στην Εθνική. Το έκανε γιατί θέλει να δουλέψει σε ατομικό επίπεδο και να βρει ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, στο οποίο και αγωνιζόταν πριν την Μακάμπι. Στον Πειραιά... μυρίζονται εξέλιξη Λαντέιλ (εκτός απροόπτου), κρατάνε επαφή, αλλά κοιτάζουν και για άλλους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο πάντως πως στο μεγάλο λιμάνι κρατούσαν χαμηλούς τόνους για το θέμα, διαψεύδοντας τις φημολογίες περί οριστικής συμφωνίας. Ναι μεν έβλεπαν πως ο Έλληνας ομογενής γκαρντ έδειχνε θετικός στο να φορέσει τα ερυθρόλευκα, αλλά είχαν αντιληφθεί πως η μεγάλη του επιθυμία ήταν και είναι να αγωνιστεί και πάλι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Όχι, δεν έχουμε ξεχάσει τον Τζόρνταν Λόιντ. Παραμένει στη λίστα των Πειραιωτών, αλλά του έχει κάνει δυνατή πρόταση η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με καλά λεφτά. Το θέμα, όμως, είναι πως ο χρόνος περνάει, οι περιπτώσεις αξιόλογων διαθέσιμων γκαρντ δεν είναι πολλές και οι "ερυθρόλευκοι" θα βρίσκονται σε πίεση. Υπάρχει φημολογία για τον Τόμας Γουόκαπ (της Ζαλγκίρις), ενώ να αναφέρουμε πως μένει ελεύθερος από τη Μπάγερν (άγνωστο αν θα ανανεώσει) ο μέχρι πρότινος "ερυθρόλευκος", Ουέιντ Μπάλντγουϊν, ο οποίος έκανε τρομερή σεζόν φέτος με τη Μπάγερν.

Μπήκε «τέλος» στην υπόθεση Λαντέιλ

Ο Ολυμπιακός είχε προσεγγίσει εδώ και αρκετές εβδομάδες τον Τζοκ Λαντέιλ. Πρόκειται για τον 26χρονο Αυστραλό φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Έχει εμπειρία από Ευρωλίγκα, κάτι που αποτελεί βασικό κριτήριο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Μάλιστα, τα πηγαίνει περίφημα φέτος στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Ένας παίκτης που παίζει τόσο στο «4» όσο και στο «5», έχοντας ταλέντο και ικανότητα στο να βάζει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Οι Πειραιώτες ήταν σε προχωρημένες επαφές μαζί του, αλλά ο αθλητής είχε ζητήσει χρόνο για να απαντήσει. Είχε ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά του είναι να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Ο χρόνος, όμως, περνάει, μπήκε Ιούνιος και η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει για... πάντα τον Τζοκ Λαντέιλ. Οι Πειραιώτες, λοιπόν, είχαν νέα επικοινωνία με τον Αυστραλό σέντερ, ζητώντας την απάντησή του. Μάλιστα, για να τον διευκολύνουν, του πρότειναν ΝΒΑ-out έως τη 10η Αυγούστου. Δηλαδή να τον υπογράψουν και να έχει περιθώριο για το ΝΒΑ έως εκείνη την ημερομηνία, αλλιώς θα παρέμενε οριστικά στο μεγάλο λιμάνι. Μία πρόταση που είχε και πάλι δόση ρίσκου. Τελικά, όμως, ο Αυστραλός σέντερ απάντησε αρνητικά και σε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για το ΝΒΑ, σχολιάζοντας πως θέλει να ψάχνει ακόμη και τον Σεπτέμβρη! Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι λογικό ο Ολυμπιακός να τον περιμένει έως τότε και οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τέλος στις συζητήσεις με τον Αυστραλό σέντερ.

Πλέον στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να κοιτάζουν άλλους ψηλούς για τη θέση του σέντερ. Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές, αλλά το κριτήριο είναι συγκεκριμένο. Να έχει ο παίκτης πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, μεγάλο κορμί και ικανότητα στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι.