Μάχη μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα για τον Γιοκουμπάιτις

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκε... σφήνα στην υπόθεση του Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο να υπογράψει στη Μπαρτσελόνα.

Μάχη μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα για τον Γιοκουμπάιτις

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους γκαρντ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Υπάρχει η άποψη πως μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής. Ο 21χρονος Λιθουανός γκαρντ της Ζαλγκίρις, φέτος είχε ενεργό ρόλο στην ομάδα του. Σε 20.5 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε 7 πόντους (38.8% στο τρίποντο), 2.5 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ.

Η Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ενδιαφέρθηκε "ζεστά" για την απόκτησή του. Υπήρχε μία συμφωνία με τη Ζαλγκίρις σε πρώτο στάδιο, με τους Καταλανούς, όμως, να είναι πρόθυμοι να καλύψουν ένα μέρος του buyout, το οποίο είναι στα 350.000 δολάρια. Και αυτό καθώς υπάρχει θέμα ρευστότητας στους Καταλανούς. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, οι "μπλαουγράνα" υποσχέθηκαν πως θα δώσουν τα υπόλοιπα χρήματα στο μέλλον, ειδικά αν ο παίκτης πάει στο ΝΒΑ.

Κάπου εκεί λοιπόν παρουσιάστηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ενημέρωσε τη Ζαλγκίρις πως είναι πρόθυμη να καλύψει άμεσα τις 350.000 δολάρια και ξαφνικά τα δεδομένα έχουν αλλάξει! Πλέον, οι Ρώσοι γίνονται το φαβορί για να πάρουν τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις και αναμένεται η αντίδραση των Καταλανών.