Ολυμπιακός: Παίρνουν μπρος οι μηχανές

Εβδομάδα εξελίξεων στον Ολυμπιακό, καθώς σιγά σιγά μπαίνουν σε σειρά τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Ολυμπιακός: Παίρνουν μπρος οι μηχανές

Ο Μάης φεύγει, ο Ολυμπιακός έχει σταματήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από τις αρχές Απρίλη, αλλά ουσιαστική εξέλιξη στην ομάδα μπάσκετ ακόμη δεν υπάρχει. Το μόνο που έχει αλλάξει επίσημα είναι η αποχώρηση του Τσαρλς Τζένκινς. Οι Πειραιώτες δεν βιάζονται, υπάρχει χρόνος, αλλά εύλογα κάποιος μπορεί να σχολιάσει πως σπαταλήθηκαν μέρες και εβδομάδες στις οποίες θα μπορούσε να υπάρξει μία πιο έντονη δραστηριότητα. Ούτε μεταγραφή παίκτη ακόμη έχει ολοκληρωθεί ούτε και έχει γίνει ακόμη η συνάντηση ανάμεσα στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα. Βέβαια, υπάρχουν δικαιολογίες, καθώς στην ομάδα αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα υγείας. Τόσο προσωπικά, καθώς ήταν κοινό μυστικό η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όσο και με τον κορονοϊό, καθώς άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» ταλαιπωρήθηκαν έντονα με την πανδημία.

Έγιναν, πάντως, κάποιες κινήσεις, καθώς ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του σε παίκτες μέσω ατζέντηδων. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, υπάρχει ζεστό ενδιαφέρον για τους Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Τζοκ Λαντέιλ. Με κανέναν, όμως, δεν υπάρχει οριστική συμφωνία. Το θέμα, βέβαια, είναι πως σιγά σιγά οι Πειραιώτες θα πρέπει να βάλουν και τα όριά τους. Χρειάζεται χρόνο, τέχνη, σωστή επικοινωνία και υπομονή το κομμάτι των μεταγραφών, αλλά οι Πειραιώτες δεν μπορούν να χάνουν τον χρόνο τους με αθλητές που για παράδειγμα θέλουν πάση θυσία να παίξουν στο ΝΒΑ.

Γιατί το λέμε αυτό; Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι γεγονός πως έδειχνε αρκετά θετικός στην προοπτική να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Μόλις, όμως, πήρε την ελευθερία του από τη Μακάμπι, επέστρεψε στις ΗΠΑ και ενημέρωσε μέχρι και τον Ρικ Πιτίνο να μην τον υπολογίζει για την Εθνική, καθώς θέλει να προετοιμάσει τον εαυτό του για το ΝΒΑ! Δείγμα της μεγάλης επιθυμίας του ομογενούς γκαρντ να παλέψει και να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να επιστρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, στο οποίο τα πήγε αρκετά καλά φορώντας τις φανέλες των Ατλάντα και Μέμφις. Αυτήν την περίοδο, μάλιστα, ο παίκτης έχει παγώσει τις επαφές του με τους «ερυθρόλευκους», καθώς δεν υπάρχει άλλη επικοινωνία πέρα από αυτήν που υπήρξε με τον ατζέντη του, ο οποίος είχε ζητήσει χρόνο.

Παράλληλα, μόνο εύκολη δεν είναι η υπόθεση του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έκανε εξαιρετική σεζόν με την Κουμπάν (τόσο στο Γιούροκαπ όσο και στη Βαλτική Λίγκα), έχει βελτιώσει το παιχνίδι του, έχει εξελιχθεί και έχει δεχτεί το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Είναι ενήμερος πως τον έχουν προσεγγίσει σύλλογοι όπως το Μιλάνο, η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ, ενώ φημολογείται πως υπάρχουν κι άλλο σύλλογοι επιπέδου Ευρωλίγκας για εκείνον. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει ένα αβαντάζ στην υπόθεση.

Το γεγονός πως ξέρει τον παίκτη, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, ο Αμερικανός πλέι μέικερ ήταν ικανοποιημένος από τη ζωή του στην Ελλάδα και βλέπει με καλό μάτι το να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα. Ξέρει πως οικονομικά οι Πειραιώτες δύσκολα θα φτάσουν τα κασέ των άλλων ομάδων, αλλά είναι ενήμερος και για κάτι άλλο. Για το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» θα του προσφέρουν γεμάτο και ενεργό ρόλο στο ροτέισον. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν φιλόδοξο μπασκετμπολίστα, με κίνητρο και επιθυμίες στην καριέρα του. Έχει στόχους και θέλει να βρίσκεται σε μία ομάδα που θα είναι εκ των πρωταγωνιστών και όχι κομπάρσος. Κάποιες λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως. Όπως δεν είναι εύκολη και του Τζοκ Λαντέιλ, του Αυστραλού σέντερ, ο οποίος έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως προτεραιότητά του είναι το ΝΒΑ. Και αν δεν κάτσει κάτι εκεί, το βλέπει για Ολυμπιακό...

Καμία αντίρρηση πως έτσι λειτουργούν οι περισσότεροι μπασκετμπολίστες, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει... κολλήσει στις συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών. Οφείλει να έχει και εναλλακτικές λύσεις, να στοχεύσει και αλλού και να δείξει πως δεν εξαρτάται από τις διαθέσεις κανενός παίκτη. Προσέξτε: και οι τρεις είναι εξαιρετικές λύσεις παικτών. Με ποιότητα, πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, διαθέτοντας προοπτική. Στο ενδεχόμενο που αποκτηθούν και οι τρεις, το ρόστερ της ομάδας θα ανέβει ποιοτικά. Όμως, ο Ολυμπιακός οφείλει να γίνει πλέον πιο απαιτητικός και διεκδικητικός. Από αυτήν την εβδομάδα, πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μηχανές θα πάρουν μπροστά και η διοίκηση θα αρχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες. Υπάρχει έντονη φημολογία πως μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει το σημαντικό ραντεβού ανάμεσα στη διοίκηση και στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ θα γίνουν και πιο πιεστικές κινήσεις προς τους υποψήφιους στόχους.