Αταμάν: «Το μπάσκετ υπέφερε, τώρα όμως να χαρούμε» (vids)

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε ενόψει του αυριανού τελικού της Ευρωλίγκας, ανάμεσα στην Έφες και τη Μπαρτσελόνα 

Αταμάν: «Το μπάσκετ υπέφερε, τώρα όμως να χαρούμε» (vids)

Η Έφες αντιμετωπίζει αύριο την Μπαρτσελόνα στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας και ο Εργκίν Αταμάν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

«Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4 έχουν την ίδια πίεση για τον τίτλο. Το ίδιο ισχύει και για εμάς από την πρώτη μέρα της σεζόν. Την προηγούμενη σεζόν αξίζαμε να βρεθούμε στο ψηλότερο επίπεδο, αλλά δεν διεξήχθη το Final 4. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του αξία ακόμη και στη regular season. Τα πάντα θα τα κρίνουν οι παίκτες, είναι δύο σπουδαίες ομάδες και όποια έχει την καλύτερη απόδοση θα πάρει τη νίκη. Δεν με ενδιαφέρει η ιστορία, εμένα με νοιάζει το τι θα κάνει η ομάδα να πάρουμε τον τίτλο.

Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι το παρόν και το μέλλον των παικτών κι όχι το παρελθόν. Βλέπω πως ο Σανλί παίζει τρομερά από το δεύτερο μισό και μετά. Στον χθεσινό ημιτελικό ήταν καθοριστικός και στις δύο άκρες του παρκέ. Νομίζω πως είναι παράδειγμα για τους νεαρούς Τούρκους μπασκετμπολίστες. Οι ομάδες μας έχουν στηριχθεί αρκετά στους ξένους, αλλά εδώ είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και με γηγενείς.

Βιώνουμε δύσκολες στιγμές και οικονομικά. Το μπάσκετ υπέφερε, αλλά τώρα θα παίξουμε τον τελικό. Η διοργάνωση είναι καλή, ίσως σε άλλο μέρος να μπορούσαν να υπήρχαν φίλαθλοι. Ας ελπίσουμε ότι είναι το τελευταίο Final 4 χωρίς κόσμο».

Ο Σέιν Λάρκιν, απ΄ τη μεριά του είπε: «Ήταν ο στόχος μας. Θέλαμε να είμαστε εδώ. Είμαστε χαρούμενοι για την ευκαιρία και ανυπομονούμε. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι ένα ξεχωριστό ματς. Περιμένω να είναι σκληροί και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είναι μία εξαιρετική ομάδα και παίζουμε έναν τελικό. Πραγματικά ανυπομονώ. Η εμπειρία του 2019 ήταν τρομερή για εμάς. Δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά μάθαμε τι είναι το Final 4, πώς πρέπει να παίζουμε. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ χαλαρώσαμε. Κάναμε λάθη. Αλλά νομίζω ότι μάθαμε από αυτά και δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια. Κάθε παιχνίδι όμως είναι διαφορετικό. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, να μην χαλαρώσουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Αν τα κάνουμε όλα αυτά, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν μία φοβερά ανταγωνιστική σεζόν, τα playoffs ήταν πολύ δύσκολα. Ήταν μία παράξενη και δύσκολη σεζόν. Το Final 4 το ίδιο. Είναι πολύ δύσκολο. Περιμένω κάτι αντίστοιχο και στον τελικό. Πρέπει να παλέψουμε, να δώσουμε ό,τι έχουμε, να προσέξουμε τις λεπτομέρειες και να κυνηγήσουμε τη νίκη. Δεν είναι η μέρα του Λάρκιν, το θέμα αφορά το να είμαστε στην καλή μέρα της Εφές. Αυτό έγινε χθες. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, ποιος είναι ο ηγέτης. Έχουμε την ευκαιρία για την κούπα, αυτό έχει σημασία».