Euroleague Final Four: ΤΣΣΚΑ, Έφες, Μπαρτσελόνα και Ολίμπια Μιλάνο έτοιμες για όλα! (vids)

ΤΣΣΚΑ - Έφες και Μπαρτσελόνα - Ολίμπια Μιλάνο στους ημιτελικούς της Παρασκευής - Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

Euroleague Final Four: ΤΣΣΚΑ, Έφες, Μπαρτσελόνα και Ολίμπια Μιλάνο έτοιμες για όλα! (vids)

Η ώρα για ένα ακόμη φάιναλ φορ έφτασε. Χωρίς ξανά Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (τελευταία παρουσία αυτή των «ερυθρολεύκων» το 2017 στην Πόλη), ΤΣΣΚΑ, Έφες, Μπαρτσελόνα και Ολίμπια Μιλάνο θα μονομαχήσουν για το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκας στην Κολωνία.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου στη συνέντευξη Τύπου του φάιναλ φορ είπε: «Ήταν μια μεγάλη και δύσκολη διαδρομή τους τελευταίους 15 μήνες. Θα είναι ένα ξεχωριστό Final 4 σε μια ξεχωριστή σεζόν για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Όλα τα κλαμπ έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να προσαρμοστούν σε μια νέα κατάσταση και ευχαριστώ για την προσπάθεια όλων στη διοργάνωση που είχαν να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Μας λείπουν οι φίλαθλοι στις εξέδρες. Εκεί ανήκουν και ελπίζουμε να τους δούμε σύντομα. Μέχρι τότε κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φέρνουμε το παιχνίδι σπίτι σας».

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της Παρασκευής (28/5) η ΤΣΣΚΑ συγκρούεται με την Έφες (19.00). Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε: «Ευλογία που είμαστε στο Final 4. Ήταν μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς με την πανδημία. Οι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη καρδιά και αυτό μας κάνει πραγματική ομάδα. Ο κόσμος είδε ανταγωνιστικό μπάσκετ στη διοργάνωση. Εμείς παραμείναμε ενωμένοι. Η ομάδα κατάλαβε τη δυναμική της. Είχαμε σπουδαίους αντιπάλους αλλά το θέμα είναι να ανταγωνίζεσαι με τους εαυτούς σου. Τα οκτώ Final 4 με τον Παναθηναϊκό ήταν σπουδαία σε μια σπουδαία ομάδα. Τα έξι Final 4 με την ΤΣΣΚΑ είναι σπουδαία και είμαστε περήφανοι για αυτά. Έχουμε κοινούς στόχους στην ομάδα, επιθυμία, τη φλόγα. Δεν δουλεύω, απολαμβάνω κάθε στιγμή. Δεν είναι εργασία, όταν έχεις τέτοια διάθεση, είναι σαν να μην δουλεύεις. Είναι ευχαρίστηση να δουλεύεις για αυτούς τους ανθρώπους».

Για την αποχώρηση του Τζέιμς, ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ είπε: «Καλύτερα να φέρω τον Κλάιμπερν να απαντήσει. Όταν έχω τέτοιους παίκτες μπορώ να αναδομήσω μια ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Πιστεύουν στην ομάδα και είμαι περήφανος για αυτό. Όταν έχεις τέτοιες δυσκολίες και βρίσκεις λύσεις εκ των έσω τότε αξίζει μπράβο. Ο Κλάιμπερν και οι άλλοι παίκτες της ΤΣΣΚΑ τα κατάφεραν και γι' αυτό πρέπει να αναφερόμαστε σε όσους βρίσκονται εδώ».

Ο Εργκίν Αταμάν τόνισε: «Αρχικά θα ήθελα να πω ότι δεν αισθάνομαι πολύ καλά. Είμαι απογοητευμένος που εδώ δεν είναι μέλη από συνεργείο μας, δημοσιογράφοι, γιατί οι γερμανικές αρχές δεν τους άφησαν. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη η σεζόν για όλους μας, κάναμε πολλές θυσίες σε αυτά τα παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, πολλοί παίκτες μας κόλλησαν Covid, αλλά ψυχαγωγήσαμε όσους μας έβλεπαν από την τηλεόραση, σε κάποια γήπεδα, σε κάποιες χώρες. Πιστεύαμε ότι θα παίζαμε στο Final 4 με κάποιους θεατές, όπως είδαμε σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έγινε. Ξέρουμε ότι παίζουμε επιθετικό μπάσκετ, οι οπαδοί απολαμβάνουν να βλέπουν το μπάσκετ μας, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό γιατί παίζουμε κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα. Ελπίζω όλοι θα το απολαύσουν και ότι στο μέλλον θα έχουμε πιο πολύ συναίσθημα, γιατί το μπάσκετ δεν είναι μόνο λεφτά, αλλά είναι το να το απολαμβάνεις».

Στον δεύτερο ημιτελικό η Μπαρτσελόνα κοντράρεται με την Ολίμπια Μιλάνο (22.00). Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για το αν νιώθει πίεση η Μπάρτσα, σχολίασε: «Είναι δύσκολο να απαντήσω. Όταν έχεις πίεση πρέπει να τη διαχειρίζεσαι. Πρέπει να είσαι προσηλωμένος να τρέχεις, να εστιάζεις στην άμυνα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν προπονητή. Πιέζω και εγώ τον εαυτό μου την ίδια στιγμή και μαζί την ομάδα. Το ίδιο έκανα και στη Ζαλγκίρις. Μπορεί να ήμασταν αουτσάιντερ στο Βελιγράδι, αλλά πηγαίναμε με το σκεπτικό να το κατακτήσουμε. Υπήρχαν σπουδαίες ομάδες. Δεν αλλάζει κάτι. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αύριο. Έτσι κάναμε και στο Βελιγράδι. Έτσι είναι το Final 4 και οι 4 ομάδες έχουν ελπίδες. Περνάς από πολλές μάχες και κάθε ομάδα έχει μια ευκαιρία».

Από την πλευρά του, ο Έτορε Μεσίνα σημείωσε: «Είμαστε 29 χρόνια μακριά από το Final 4. Τα εφτά χρόνια της Μπαρτσελόνα είναι τίποτα μπροστά στα δικά μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ο ιδιοκτήτης μας είναι τρομερός, οι φίλαθλοι το ίδιο. Το ιταλικό μπάσκετ χρειάζεται να βρίσκεται εδώ. Η Εθνική ομάδα μπορεί να φέρει επίσης έσοδα, χορηγούς, ενδιαφέρον στη χώρα. Είναι κάτι σημαντικό, πέρα από την δική μας ομάδα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις για πρώτη φορά σε Final 4. Οι βετεράνοι μας θα μας βοηθήσουν πολύ, πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα. Θα δείξουν τον δρόμο. Το να είσαι εδώ με μία ομάδα της χώρας σου είναι πολύ σημαντικό. Αλλά και με την ΤΣΣΚΑ εκπροσωπούσαμε ένα έθνος. Στο παρελθόν ήμουν πάντα το φαβορί με τις ομάδες μου, τώρα δεν περιμένουν πολλοί να κερδίσουμε. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλά όμως. Είναι φανταστικό για μένα, το διασκεδάζω πολύ. Δίνω μεγάλη αξία στο ταξίδι μέχρι εδώ, στην δουλειά, στη συνέπεια. Το να είμαστε εδώ είναι κάτι σαν επιβράβευση για εμάς. Είμαι χαρούμενος. Μπορεί να είναι η τελευταία μου συνέντευξη Τύπου σε Final 4, θέλω να το απολαύσω».

Το πρόγραμμα του φάιναλ φορ

Ημιτελικοί (Παρασκευή 28/5)

19.00 ΤΣΣΚΑ – Έφες (Novasports1)

22.00 Μπαρτσελόνα – Ολίμπια Μιλάνο (Novasports1)

Τελικοί (Κυριακή 30/5)

18.30 Μικρός τελικός (Novasports1)

21.30 Μεγάλος τελικός (Novasports1)